Kremy uniwersalne

Herbal Care Krem odżywczy do skóry suchej i bardzo suchej `Olejek arganowy` (nowa wersja)

• 7 stycznia 2022 o 13:00
    Po ponad 2 miesięcznym testowaniu nie polecę, brak efektów.
    Pisze tą recenzje dość późno, bo teraz znalazłam w domu pusty słoiczek. Gdy zaczynałam go używać jakiś rok temu moja cera byłą cerą sucha ze skłonnościami do zaczerwien. Z ubiegiem czasu to się zmieniło i teraz moja cera jest cerą mieszaną czyli z za dużą produkcją sebum w strefie T. Jak zobaczyłam krem z takim opisem, z tymi składnikami zawartymi od razu kupiłam. Pachnie ładnie. Jest lekki, brak tlustej warstwy, szybko się wchłania. Co do efektów czułam ulgę po umyciu twarzy i nałożeniu go. Niestety nie czułam by odżywiał moją skórę, dalej byłą chropowata w pewnych miejscach. Tak na prawde nie zauważyłam żadnych efektów, nie było gorzej ani też lepiej po prostu. Wiecęj go nie kupie, myśle też że to kwestia indywidualna, bo ma pare dobrych opinii. Jest tyle innych kremów, że polecam przetestować inne.
    Zalety:
    • wydajny
    • lekki
    Wady:
    • brak efektów nawilżenia czy odżywienia
    • brak efektów zapewniających przez producenta
  • 7 marca 2021 o 7:50
    Krem zakupiłam na okres zimowy, kiedy moja skóra bywa przesuszona, ściągnięta, co wywołuje u mnie dyskomfort. Przyczyniają się do tego przede wszystkim warunki pogodowe, więc dobrze nawilżający, odżywczy krem dot waży to kosmetyk, którego nie może u mnie zabraknąć. Krem posiada dość treściwy skład, bardzo dobrze nawilża skórę, odżywia, niweluje przesuszenia, więc świetnie sprawdza się na zimę. OPAKOWANIE Krem znajduje się w kartoniku o ciekawej szacie graficznej przedstawiającej liście i orzechy drzewa arganowego. Mamy tutaj również logo marki i wypisane najważniejsze cechy produktu. W środku znajduje się mały, zgrabny słoiczek o tej samej grafice zabezpieczony przed otwarciem folią. Słoiczek umożliwia wykorzystanie kosmetyku od początku do samego końca. KREM Krem ma dosyć lekką konsystencję, aksamitną i puszystą. Jego barwa to czysta biel. Posiada wyrazisty, słodki zapach o charakterystycznej orzechowej nucie. Jest bardzo przyjemny i umila każdorazowo aplikację produktu na skórę twarzy. Stosuję go takżę na szyje i dekolt. Krem łatwo się rozsmarowuje, po delikatnym masażu i wklepaniu szybko się wchłania nie pozostawiając tłustej warstwy. Owszem, nie wchłania się całkowicie do matu, zostawia lekką, przyjemną powłoczkę ochronną. Nadaje się do stosowania pod makijaż – dobrze współgra z kosmetykami kolorowymi, nie roluje się i nie schodzi z twarzy. Zapewnia mi doskonałe nawilżenie skóry, wygładzenie i odżywienie, co w okresie zimowym jest dla mnie niezwykle istotne. Krem nie zapycha mojej mieszanej cery ze skłonnością do przesuszeń. Jest wydajny dzięki swojej konsystencji i łatwo dostępny. Ma niska cenę a często jest również w promocji. Na uwagę zasługuje również wspaniały, naturalny skład z 91% składników pochodzenia naturalnego, bez parabenów, bha, alkoholu etylowego, oleju parafinowego, barwników. Zawiera m.in. glicerynę, masło shea, olej ze słodkich migdałów, olej arganowy, lipidy mleczne, olej z rozmarynu, olej słonecznikowy, ekstrakt z oliwek, wit. E. PLUSY: + piękny zapach + lekka konsystencja + szybko się wchłania + dobrze nawilża + nadaje się pod makijaż + nie zapycha + ma dość bogaty skład + jest wydajny + dobrze dostępny + w korzystnej cenie
  • 3 stycznia 2021 o 19:28
    Super krem nawilżający
    Kupiłam go ostatnio w Rossmannie i sprawdza się świetnie. Mam skórę problematyczną skłonną do wyprysków, ale ten krem mnie nie zapycha. Jego konsystencja jest dosyć gęsta, ale łatwo się rozprowadza po twarzy. Krem co prawda nie jest odżywiający, ale bardzo dobrze nawilża.
    • nie zapycha
    • niska cena
    • dobrze nawilża
    • szybko się wchłania
    Wady:
    • dla mnie bez wad
  • 9 kwietnia 2020 o 12:35
    Sprawdził się!
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Niedawno przy zakupie różnych kosmetyków, dostałam do zamówienia 2 próbki tego kremu. Mi w zupełności wystarczyły abym mogła go przetestować przez kilka dni. Krem okazał się mieć radzi przyjemna konsystencje - nie uważam go za ciężki, bardzo bogaty krem. Mam cerę mieszaną - suchą na policzkach a dość mocno przetłuszczającą się w strefie T. Zostałam miło zaskoczona gdy po użyciu kremu moja skóra nie błyszczała się mocno w strefie T, a na policzkach skóra była przyjemnie nawilżona. Krem mnie nie zapychał, nie uczulił, a tak potrafi się zdążyć przy innych produktach. Dodatkowo ma bardzo ładny zapach. Zdecydowanie jak będę miała możliwość, to zakupie pełnowymiarowy produkt. Zdecydowanie polecam jeżeli ktoś ma sucha j ściągniętą skórę na twarzy.
    Zalety:
    • Nawilża skórę
    • Nie zapycha
    • Przyjemny zapach
    • Dobra cena do jakości
    • Ładne wygląd opakowania
  • 8 lutego 2020 o 12:32
    Dobry, ale można znaleźć lepsze
    Jestem posiadaczką skóry problematycznej, ze skłonnościami do wągrów i wyprysków, ale jednocześnie suchej z odstającymi skórkami. Produkt sprawdził się u mnie dobrze. Jest gęsty, ładnie pachnie i dobrze rozprowadza się na skórze. Nie zapycha porów. Dobrze sprawdza się zarówno na noc jak i na dzień. Nie roluje się pod makijażem. Niestety nie zauważyłam jakiegoś większego działania, poza nawilżeniem skóry.
    • aplikacja
    Wady:
    • działanie