Kremy BB, CC i DD

Dr. G Sensitive+, Daily Safe BB SPF 30 PA ++ Łagodzący krem BB

• 11 września 2023 o 7:55
    Dla mnie bez sensu
    Jak za te pieniądze, bardzo słaby. Tłusta, gęsta konsystencja, bardziej przypomina treściwy podkład niż krem ccc. Dodatkowo gromadzi się w rozszerzonych porach - żeby uniknąć tego efektu, konieczne jest zastosowanie bazy pod makijaż na problematyczne obszary - co sprawia, że - nie chcąc - ma się na twarzy prawie normalny makijaż. Bez sensu. Trwałość standardowa dla tego typu produktów. Ogólnie nie polecam, na pewno nie kupię ponownie.
    k8snow
    21 listopada 2016 o 9:08
    idealny na zimę
    Długo szukałam BB o odpowiednim tonie na zimę. Jestem bladziochem więc mam z tym problem, większość podkładów odcina mi się na linii szyi. Ten jest idealny, dosyć neutralny, nie wpada w różowe świnkowe tony. Moim ideałem jest Lioele Dollish na lato, jednak na zimę zdecydowanie za ciemny, Dr.G. Daily Safe Sensitive daje radę, ale troszke mu brakuje do ideału. Musze go przypudrować w strefie T, ale spokojnie wytrzymuje ok 8-9 h. Ma dobre krycie, nie brudzi. Mam skórę trądzikową, która zaraz wyczuje bardzo szkodliwe składniki- tutaj nie mam z tym problemu. Polecam wszystkim o bardzo jasnej karnacji i z problemami skórnymi. Edit: po dłuższym stosowaniu jednak zaczyna wysuszać i mimo, że odcień jest idealny a trwałość na cały dzień w pracy to niestety muszę powrócić do poszukiwań, bo efektu wow nie ma a w połowie dnia widać suche skórki...szkoda.
  • 4 sierpnia 2016 o 12:07
    Idealny dla bladolicych :)
    Krem BB Dr.G Sensitive+ Daily Safe jest zapakowany w elegancką, srebrną tubeczkę, w której mieści się 45 mililitrów produktu. Ogromnymi zaletami, o których warto wspomnieć, to to, że kosmetyk zawiera filtr SPF 30 PA++, oraz na opakowaniu mamy miejsce na zapisanie daty otwarcia. Konsystencja kremu jest lekka oraz dość rzadka, jednak nie na tyle, aby spływać po dłoniach, twarzy lub wylewać się z butelki. Struktura produktu jest idealnie gładka i bez żadnych drobinek, czyli dokładnie taka, jak lubię. Zauważyłam, że kosmetyk ten, najładniej wygląda wklepywany cieniutkimi warstwami gąbeczką typu Beauty Blender, ale jeśli się postaramy - taki sam efekt osiągniemy palcami. BB jest w idealnym, jaśniutkim i naprawdę neutralnym kolorystycznie odcieniu, który powinien pasować posiadaczkom zarówno cery o podtonach różowych, jak i żółtych. Na mojej nieopalonej, porcelanowej twarzy absolutnie nie odcinał się od szyi, i co najważniejsze - nie ciemniał w ciągu dnia. Warto też wspomnieć, że temu produktowi powinno się dać chwilkę na wyschnięcie (ale to domena każdego koreańskiego BB, przynajmniej ja na takie trafiałam), albo najlepiej utrwalić go pudrem :) Z ręką na sercu muszę przyznać, że przypudrowany, przez 8-9 godzin od nałożenia wygląda naprawdę dobrze. Co ważne - cery zgodnie z obietnicą nie wysusza, i muszę przyznać, że podczas jego użytkowania, zaczerwienienia faktycznie dokuczały mi jakby mniej...
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 13 kwietnia 2016 o 21:30
    Daily safe ideał !!!
    Uwielbiam testować nowinki kosmetyczne :) z kremami marki dr g gowoonsesang zetknełam się po raz pierwszy w Stanach bo używały ich moje koleżanki . Daily Safe to ideal !!! uwielbiam jego kolor taki beżowo /bananowy z nutą żółci. Krem rozświetla i idealnie nadaje się do konturowania . Stosuje go na codzień i na wieczorne wyjścia
  • 13 kwietnia 2016 o 12:11
    Dr G tak, ten krem nie
    Kupiłam ten krem, gdy wycofali mój ulubiony Hydra Intensive. Niestety zamiast kupić próbki, zamówiłam pełnowymiarowy krem. Niestety okazał się bardzo jasny z zółtymi tonami. Odsprzedałam go koleżance, która ma jasną cerę z żółtymi tonami - jest zachwycona. Krem jest dużo jaśniejszy od wersji Bright +

Zobacz także inne Kremy BB, CC i DD