Podkłady

AA Make Up Ideal Tone foundation perfekcyjne dopasowanie 103 light beige 30ml
AA Ideal Tone Podkład 103 Light Beige
TAGOMAGO.PL
AA Make Up Ideal Tone podkład perfekcyjne dopasowanie 105 Sand 30ml
Oceanic AA, Ideal Tone, podkład do twarzy dopasowujący się do cery 105 Sand, 30 ml

• 27 stycznia 2024 o 14:42
    Nie dla mieszanej i tłustej cery
    Podkłady z AA i ogólnie te z najtańszej półki cenowej w Rossmanie wspominam jako koszmar lat nastoletnich. Ale tak zachęcona opiniami na TikToku kupiłam kilka tanich podkładów i serio stały się jednymi z moich ulubionych, więc ostatnio kilka osób polecało ten, to się skusiłam. Kosztował w promocji jakoś 12 zł. Wzięłam kolor 103 light beige, który jest dla mnie aktualnie za jasny, ale tylko taki został. Ale to nie problem, bo mam przyciemniacz do podkładu, więc kolor sobie robię idealny. Ale sam ten kolor jest jasny, w neutralnej tonacji. Niby bardziej zolty, ale nie takie typowe żółtko. Na pewno nie typowo różowy. Nie ciemnieje. Podkład bardzo kremowy. Bardzo bogata nawilżająca konsystencja. Przy nakładaniu jakbyśmy nakładały mocno treściwy krem, ale nie robi smug i nakłada się naprawdę dobrze. Daje mocne uczucie nawilżenia. Przy czym jest bardzo lepki i bardzo świecący na skorze. Krycie jest dosyć słabe. Coś jak krem BB. Ciężko ten podkład zmatowic, tak bardzo się świeci i lepi (bardzo nie lubię tego uczucia lepkości). No ja mam cerę mieszaną, która przetłuszcza się w strefie T, więc ten podkład już po pół godziny od porządnego zmatowienia wygląda mega mega tłusto. Absolutnie nie do cery, która się przetłuszcza. Ale o dziwo nie ciastkuje się ani jakoś bardzo nie ściera. Podkład typowo do cery bezproblemowej, suchej czy normalnej. Nie lubię wyrzucać podkładów, więc będę go mieszać z typowo matującymi, ciężkimi podkładami typu Nyx can't stop won't stop.
  • 13 marca 2023 o 10:00
    Nigdy więcej!
    Podkład IdealTone od AA w kolorze 105 (sand) kupiłam w Rossmannie za kilkanaście złotych. Chciałam po prostu sprawdzić kosmetyki makijażowe od AA i wrzuciłam kilka z nich do mojego koszyka. Ta 30 ml tuba firmy OCEANIC S.A. to jakaś porażka! Gorszego bubla kosmetycznego już dawno nie spotkałam. To, co ten podkład robi z moją skórą to jest jakaś niedorzeczność... Tuż po aplikacji mocno zmienia się kolor - na niekorzyść oczywiście (na skórze wygląda tanio, jak jakiś pomarańczowy fluid z początku lat 2000.). Niezbyt dobrze się go rozpracowuje na twarzy - mam tu na myśli różne metody aplikacji (palce, gąbeczka, pędzel do podkładów - wszystko to nie pomaga). Fluid znacząco odznacza się na skórze - po prostu po kilku chwilach od nałożenia zbija się w takie jakby "gromady" - tworzy efekt ciastka i bardzo nieładnie to wygląda.Odcień sand byłby dla mnie odpowiedni, gdyby nie fakt, że ten produkt bardzo ciemnieje w kontakcie z powietrzem. Jestem zawiedziona. Już na wszystkie sposoby próbowałam, żeby ten kosmetyk jako tako wyglądał na buzi... Bez powodzenia. Podkład ma konsystencję nieco gęstszą od większości tego typu kosmetyków, ale stosunkowo długo pozostaje "mokry".Skład długi, że aż strach pomyśleć co to za mieszanina chemikaliów. IDEAL TONE od AA to podkład bardzo słaby; tak: słaby! Nie "przeciętny", a bardzo kiepski. Do tego okropnie zatyka pory skóry i powoduje wysyp niedoskonałości. Producent obiecuje (tył opakowania), że podkład "nie zatyka porów i nie powoduje powstawania zaskórników"... Niestety zaobserwowałam odwrotność tych pustych obietnic. Jestem zawiedziona i uważam, że wydatek tych kilkunastu złotych to po prostu przysłowiowe "wyrzucenie pieniędzy w błoto". Szkoda pieniędzy na takie buble. Skóra po aplikacji jest nadmiernie obciążąna, zatkana, nie oddycha. Wysyp pryszczy po zastosowaniu tego produktu to efekt jego "wątpliwego" działania... Podkład AA z witaminą E nie jest wart nawet połowy swojej ceny. Żałuję zakupu. Produkt zużyłam do próbnych makijaży domowych, gdzie już po chwili zmywałam specyfik płynem micelarnym. Nie jestem zadowolona. Nie polecam. To naprawdę słaby kosmetyk. Nigdy więcej.
    Wady:
    • działanie, - efekty, - bardzo ciemnieje w kontakcie z powietrzem.
    Eva367
    7 marca 2023 o 14:16
    Bubel
    Używa od:próbka
    Krem bb niestety nic nie zakrywa , kolor mi nie przypadl do gustu bo jest on poprostu żołty i nie dopasowuje sie nic do twarzy ...polecam bb z holiki zdecydowanie bardziej
    Zalety:
    • Nic
    Wady:
    • Zero krycia
    • Żółte tony
    • Brak dopasowania do twarzy
    • Brak spf
  • 23 lutego 2023 o 13:04
    nie trzyma się
    Zawsze lubiłam kosmetyki AA więc na promocji zakupiłam nawilżający podkład o nr 103 . Kolor mi pasował (mam naczynkową, lekko różową karnację), rozprowadzał się średnio palcami (może pędzlem byłoby łatwiej ???). Nawilżył moją suchą skórę - ale nie jest trwały - po 6 godzinach "schodzi". Najgorsze jest jednak to, że w ogóle nie mogłam go nałożyć na nos, tak aby się krył. Próbowałam z/bez: serum, bazy pod makijaż, kremem - nic nie dało. Więcej nie kupię.
    Zalety:
    • kolor
    • nawilżenie
    Wady:
    • szybko "schodzi"
    • nie kryje nosa
  • 10 października 2022 o 19:50
    Całkiem OK, trudniej dobrać jasny odcień
    Oceniam odcień 103 Leight Beige, bo takowy posiadam. Sam podkład jest całkiem dobrym produktem, nie za gęstym, nie za rzadkim, częściowo kryjącym, ale nie daje przy tym efektu maski. Niestety trochę za bardzo błyszczy się po nim skóra i koniecznie muszę przypudrować się pudrem sypkim. Rozprowadza się całkiem poprawnie, a robię to zwykle przy użyciu gąbeczki. Ogólnie nie jest zły, choć nie trafi do kanonu moich ulubieńców. Głównie za sprawą koloru - nie potrafię sobie dobrać właściwego odcienia w tej gamie - mam kolor 103, który wydawał mi się odpowiedni do jasnej cery, ale ma zbyt wiele żółtych pigmentów i jednak nie wygląda to dobrze na twarzy. Na dłoni w drogerii wydawał się być idealnie dobranym odcieniem. Niestety muszę go mieszać z innym podkładem w chłodniejszym odcieniu. Opakowanie przeszło zmianę - z miękkiej klasycznej tubki przekształciło się w twardszą tubkę w lekko owalnym kształcie. Wizualnie bardzo na plus, nie przeszkadza to też w użytkowaniu, bo nadal łatwo wydobyć produkt.
    Zalety:
    • łatwo się rozprowadza
    • nieco kryje niedoskonałości, ale nie tworzy maski
    Wady:
    • gama kolorów - nie ma odcienia odpowiedniego dla mojej cery (albo za jasne, albo za żółte)
    Drogeria Natura