Kremy uniwersalne

Bielenda Professional Reti-Power2 VC, Anti-Acne Face Cream Normalizujący krem do twarzy

• 22 stycznia 2020 o 14:23
    Szału nie ma.
    Nie pokładałam w tym kremie jakiś wielkich nadziei. Dlatego oszczędziłam sobie zawód. Moja cera jest typowo mieszana ze skłonnością do wyprysków. Po mojej wieloletniej walce z trądzikiem zostało mi sporo blizn, trochę przebarwień, wągrów i rozszerzonych porów. Ten krem to co zrobił to złuszczył pierwszą warstwę naskórka-dosłownie sypałam się przez dwa tygodnie. I faktycznie przetłuszczanie się cery w strefie T jest wyciszone, ale wypryski jak się pojawiały tak się pojawiają. A te co już są, goją się w standardowym czasie więc w moim przypadku na pewno w tych dwóch tematach nie pomaga. Zapach ma średnio przyjemny, ale do przeżycia, konsystencja i opakowanie ok. Bedę go stosowała dopóki nie zaczną się mocno słoneczne dni, ale nie będę płakać jak zostanie mi go dużo...
    Zalety:
    • opakowanie z pompką
    • wyciszenie łojotoku w strefie T
    Wady:
    • nie redukuje zmian trądzikowych
    • zapobiega powstawaniu nowych
    • redukuje przebarwień pozapalnych
  • 30 lipca 2019 o 16:16
    Nie działa
    Byłam bardzo podekscytowana stosowaniem tego produktu, bo mam wyjątkowo przetłuszczającą się cerę, która wymaga ujarzmienia. Produkt stosowałam zgodnie z radą producenta. Jego konsystencja jest lekka, szybko się wchłania, ale niestety do błysku, który nie jest komfortowy. Na pewno nie potrzeba go wiele, jest bardzo wydajny. Szkoda tylko, że nie zauważyłam żadnych obiecywanych efektów. Więcej do niego nie wrócę. Nie mam pojęcia co mam zrobić z tak dużą ilością produktu, który pozostał, ale nie ma sensu go wykorzystywać w tym celu, w którym został stworzony.
    Zalety:
    • lekka konsystencja
    • bardzo wydajny
    Wady:
    • brak efektów
    Madlax
    22 lipca 2018 o 15:35
    ie zapycha, ale super efektow brak
    Uzywam go jakos 4 miesiace. Jest wydajny, wchlania sie, nie jest super drogi. Na pewno nie zapycha, uspokaja skore. Jesli ktos szuka efektu wowo, to nie tutaj.
    Zalety:
    • Wydajny, wchlania sie, nie podraznia.
    Wady:
    • Malo efektow.
  • 7 maja 2018 o 16:39
    Ok, ale bez szaleństw
    Mam cerę mieszaną i trądzik o średniej intensywności. Po czterech miesiącach stosowania nieco zmniejszył liczbę drobnych zaskórników i grudek, natomiast jeśli chodzi o "poważniejsze" pryszcze, efektu brak. Mam wrażenie, że nieco wyrównuje koloryt skóry, ale też bez spektakularnych efektów. Nieco wysuszał skórę na początku stosowania, ale tylko przez pierwsze 2-3 tygodnie. Przetłuszczania się nie zmniejsza w ogóle. Cena wydaje się być dosyć wysoka (ok. 50zł), ale krem jest bardzo wydajny – myślę, że moja butelka ma szansę starczyć jeszcze miesiąc. Zapachu nie posiada właściwie wcale. Generalnie nie powoduje pogorszenia ani szczególnych nieprzyjemności, ale jak na "profesjonalny" kosmetyk efekt jest raczej słaby.
    Zalety:
    • Nieco zmniejsza liczbę grudek i zaskórników
    • Bardzo wydajny
    Wady:
    • Nie radzi sobie z większymi, ropnymi pryszczami
    • Po 4 miesiącach regularnego stosowania różnica jest niewielka