WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Maseczki klasyczne

Marion Sweet Mask, Bąbelkująca maseczka do twarzy nawilżająca `Strawberry & Coconut Cake`

• 24 kwietnia 2022 o 20:16
    Maseczka nie daje może efektów najwyższych lotów, ale jako takie dopełnienie dbania o cerę jestem jak najbardziej tak. Mimo to wersja bąbelkująca raczej nie dla mnie.
    Mimo testowania dosyć sporej ilości najróżniejszych, dostępnych na rynku maseczek do twarzy, czy to w formie płachty czy w formie klasycznego kremu bądź nawet żelu, raczej stronię od tych bąbelkowych propozycji. Kilka razy miałam już doświadczenie z takimi formułami od różnych producentów i jakoś nie zrobiły na mnie większego wrażenia pod względem działania, a to bąbelkowanie bardziej mnie denerwowało niż dawało pozytywne urozmaicenie. Propozycję od marki Marion zakupiłam tak naprawdę z czystej ciekawości, gdyż miałam ochotę sprawdzić, czy dalej nie będę należeć do grona fanów takiej formy podania pielęgnacji czy może jednak uda mi się do nich przekonać. Wybrałam dla siebie na pierwszy ogień wersję nawilżającą, mimo, iż na rynku dostępne są bodajże cztery różne rodzaje maseczek z serii Sweet Mask. Nie ma co ukrywać, że kosmetyk ten przyciąga do siebie niecodziennym, przesłodkim opakowaniem. Mimo, iż nie jestem największą fanką słodyczy, to jakoś czuję się namówiona do przetestowania jakiegoś produktu w momencie, gdy woła on mnie do siebie słodką babeczką z opakowania. Maseczka zamknięta została w saszetce o pojemności sześć gram i nie jest to jakoś sporo, mi starczyło tak naprawdę na jedno porządne użycie. Dominującym kolorem jest tutaj pastelowy róż. Na opakowaniu znajdziemy takie informacje jak logo producenta, nazwa produktu, jego podstawowe właściwości, skład i zalecany sposób użycia, a także grafikę truskawek, przekrojonego na pół kokosa i oczywiście babeczki. W składzie kosmetyku umieszczono między innymi wodę kokosową oraz mleczko ryżowe. Składniki te mają za zadanie odpowiednio nawilżyć, ukoić i zregenerować naszą skórę. Sama maska na początku ma dosyć lejącą się konsystencję i również jest w kolorze jasnego różu. Pachnie jak dla mnie mało przyjemnie, bardzo słodko, ale przy okazji chemicznie. Oczywiście wyraźnie czuć tutaj kokosa i truskawkę, ale nuty te są mało naturalne, chociaż jak wiadomo zapach jest kwestią gustu i po recenzjach widzę, że jednak większości osób się on podoba. Maseczkę zaaplikowałam na oczyszczoną cerę, po zastosowaniu peelingu i delikatnej tonizacji. Bardzo podoba mi się fakt, że musimy trzymać ją na buzi jedynie przez trzy minuty. Po zaaplikowaniu jasnoróżowy żelowy krem praktycznie od razu przemienia się w piankę. Bąbelkuje on sobie tak na twarzy, delikatnie drapiąc i łaskocząc, ale generalnie bez tragedii i da się wytrzymać. Po zmyciu samą wodą pozostawia na buzi dość grubą, lepką warstwę nawilżenia, jednak ja pozwoliłam ją sobie domyć dodatkowo pianką i mimo efekty dalej były dla mnie zadowalające. Twarz została nawilżona oraz rozpromieniona, z przyjemnością przyjęła serum oraz cienką warstwę kremu. Nie są to może efekty najwyższych lotów, ale jako takie dopełnienie dbania o cerę jestem jak najbardziej tak. Kosmetyk jest tani i szybki w stosowaniu, dodatkowo zapewnia doznania wizualne i zapachowe. Jak dla mnie może być. Z pewnością czuję się zachęcona do przetestowania reszty maseczek z serii Sweet Mask od marki Marion. Ja polecam cerom suchym i nie tylko.
    • Konsystencja
    • Szybkość działania
    • Nawilża
    • Rozpromienia skórę
    Drogeria Natura
  • 27 września 2021 o 9:51
    Odskocznia od zwykłych maseczek.
    Lubię kosmetyki, które swoim zapachem przypominają jedzenie, zwłaszcza słodycze. Maseczka ta ma piękne połączenie truskawki i kokosa, aż by się zjadło. Jej formuła jest żelowa, ale nie jest gęsta i toporna, zaraz po kontakcie ze skórą zaczyna się pienić i pokrywać skórę bąbelkami. Fajne jest to, że ta maska nie potrzebuje dużo czasu, w pięć minut wszystko jest ogarnięte. A efekty? Szczerze to nie zauważyłam jakiejś przemiany, może skóra była lekko ukojona i przywrócony został koloryt skóry. Jest to po prostu odskocznia od zwykłej, codziennej pielęgnacji, taki gadżeciarski kosmetyk, który dużo nie zrobi, ale będzie czymś innym. Saszetka wystarczyła mi na dwa użycia.
    Zalety:
    • ładnie pachnie
    • fajna szata graniczna
    • nie potrzebuje dużo czasu
    • łatwa w zmyciu
    Wady:
    • w sumie to nie zauważyłam jej efektów działania
  • 23 maja 2021 o 21:16
    Ładnie pachnie i bąbelkuje. I to w zasadzie wszystko co robi.
    Maseczka ładnie pachnie. "Jadalnie", jak ciasto kokosowo-truskawkowe, co zdecydowanie pozytywnie wpływa na doznania olfaktoryczne podczas jej użytkowania. Prócz aromatu jaki wydaje również, jak to obiecuje jej Producent bąbelkuje na twarzy. Poza wyżej wspomnianymi ,nie odnotowałm żadnych innych właściwości czy to pozytywnych czy negatywnych recenzowanego produktu. Ten bowiem nie nawilża, nie odżywia, nie wygładza ani nie poprawia kondycji skóry w żaden sposób. Po jego zmyciu z twarzy ,ta wygląda dokładnie tak samo jak przed jej nałożeniem. Całe szczęście ,że nie podrażnia ani nie uczula skóry ,ale to mi również gwarantuje nie nakladnie na twarz niczego:)
    Zalety:
    Wady:
    • Nie robi nic skórze. Ani złego ani dobrego.
  • 8 grudnia 2020 o 23:05
    Słabo nawilża, super matuje
    ????Maseczka ma przepiękne opakowanie, które przyciąga uwagę i zachęca do zakupu. ????Po otwarciu saszetki czuć było ładny zapach truskawek i wiórków kokosowych. ????Maseczka od razu po nałożeniu na twarz zaczęła bąbelkować, zaczęła tworzyć się delikatna pianka. ????W składzie znajduje się miedzy innymi: ????Woda kokosowa - działa nawilżająco ????Mleczko ryżowe - łagodzi podrażnienia ????Po zastosowaniu moja skóra była wygładzona i wyraźnie zmatowiona, nie zauważyłam nawilżenia. ????Maseczka jest fajna, ale moim zdaniem nie jest to maseczka nawilżająca, powiedziałabym, że to maseczka matująca. ????Osobiście nie przepadam za maseczkami o formule bąbelkującej.
  • 30 listopada 2020 o 12:35
    Przyjemne musowanie i nic więcej
    Używa od:próbka
    Gadam od kilku miesięcy, że najważniejszy w kosmetykach jest skład i że producenci w większości przypadków same paskudztwa tam upychają, po czym raz na jakiś czas przeżywam istne zamroczenie i wrzucam do koszyka produkty nawet nie patrząc z tyłu na INCI. Tak było w przypadku tej maseczki - nagle mi się zachciało czegoś bąbelkującego na twarzy. Producent obiecuje nawilżenie i przyjemny relaks. Relaks owszem obecny - maseczka musuje na twarzy, co dla mnie osobiście jest odprężające. Co do nawilżenia to myślę, że te obietnice są mocno na wyrost - skóra może i jest delikatnie zmiękczona, ale to tyle. Inna sprawa, że w składzie nie jest zbyt wiele składników, które to nawilżenie mogą zapewnić, ot woda kokosowa, olej z kiełków ryżu, ekstrakt z ananasa, przy czym zero tytułowej truskawki. Plus za stosowanie naturalnego konserwantu Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate, ale poza nim jest też cała niefajna plejada szkodliwości (fenoksyetanol, Disodium EDTA, pegi, mikroplastik, obklejający Butylene Glycol). Maseczka ma kolor jasnoróżowy i przyjemnie pachnie owocami i kokosem. Konsystencją, odcieniem i zapachem przypomina trochę truskawkowy deser z koroną, co jest miłym i smacznym skojarzeniem. Dość szybko zamienia się w piankę na twarzy, więc trzeba ją nakładać sprawnie. Musowanie na buzi trwa około 10 minut, po czym maseczka albo wchłania się do zera albo trzeba zetrzeć pozostałości pianki ściereczką. Mimo wszystko, na koniec polecam umyć twarz, bo zostaje nieprzyjemna klejąca warstwa na skórze. Zawartość saszetki starczy na jednorazową aplikację. Opakowanie urocze, prawdopodobnie właśnie ta babeczka spowodowała u mnie chwilowe zamroczenie i amnezję co do kierowania się składem kosmetyków. Za saszetkę zapłaciłam 3,99 zł. Nie jestem jednak w pełni zadowolona z tego kosmetyku i nie kupię ponownie.
    Zalety:
    • relaksacyjne musowanie
    • ładne opakowanie
    • łatwość aplikacji
    • przyjemny zapach
    Wady:
    • nie nawilża ani nie pielęgnuje
    • pozostawia klejący filtr na twarzy
    • mocno średni skład