WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Szampony do włosów

Farmona System Professional Trycho Technology, Specjalistyczny szampon wzmacniający włosy

_inga
    28 października 2023 o 16:49
    Specjalistyczny szampon wzmacniający włosy, Professional Trycho Technology, Farmona
    Specjalistyczny szampon wzmacniający włosy, Professional Trycho Technology firmy Farmona kupiłam na jednej z aukcji internetowych. Opakowanie to butelka z pompka o pojemności 250 ml, zapłaciłam około 39 zł. Mam cienkie niezbyt gęste włosy sięgnęłam po ten szampon gdyż jest on przez producenta polecany szczególnie do włosów osłabionych, rzadkich, cienkich, wolno rosnących z tendencją do wypadania. Szampon ma nieco specyficzny zapach, żelową konsystencję, dobrze myje włosy i oczyszcza skórę głowy, dobrze się pieni, jest wydajny. Włosy po umyciu są lekkie sypkie, miękkie, dłużej zachowują świeżość, mniej się przetłuszczają Szampon stosowałam średnio dwa razy w tygodniu. Dodatkowy plus za opakowanie z pompką pozwalające na łatwe wygodne, precyzyjne dozowanie kosmetyku. Podsumowując fajny szampon dobrze oczyszcza i wzmacnia, na pewno kupię kolejne opakowanie. Polecam !
    Zalety:
    • dobrze myje włosy i oczyszcza skórę głowy
    • zmniejsza przetłuszczanie się włosów
    • dobrze się pieni
    • opakowanie z pompka
    Wady:
    • nieco specyficzny zapach
    shewild
    23 listopada 2021 o 13:01
    Pół na pół, ale z obiecującym potencjałem
    Spore nadzieje wiązałam z tym szamponem, bo na ogół używam zwykłych szamponów, starając się wybrać takie, które mają w miarę naturalny skład i nie są zbyt ciężkie. Jakiś czas temu włosy zaczęły mi mocniej wypadać, więc stwierdziłam, że dobrze byłoby je wzmocnić używając nieco bardziej specjalistycznych szamponów ukierunkowanych na ograniczenie wypadania. Szampon Farmony wpadł mi w oko podczas przeglądania oferty jednej z drogerii internetowych i postanowiłam dać mu szansę. Po kilku miesiącach regularnego stosowania nie umiem jednak z pełną świadomością stwierdzić, że jest skuteczny. Na pewno można zauważyć jego działanie, ale zapewne na długotrwałe rezultaty trzeba jeszcze poczekać. Zacznę od tego co nie do końca przypadło mi do gustu, a mianowicie: konsystencja. Jest gęsta, perłowa, śliska w dotyku. Ciężko mi się było do tego przyzwyczaić, bo na ogół wolę żelowe konsystencje, a ta tutaj przypomina szampony jakich używałam dawno temu i które były mocno napakowane silikonami. Szampon Farmony świetnie się pieni, podczas mycia tworzy właśnie taką śliską pianę, na szczęście nie obciąża włosów, bo tego się najbardziej obawiałam - że po umyciu na głowie zobaczę tłuste strąki. Po umyciu jednak włosy wyglądały podobnie jak po innych szamponach, może trochę szybciej traciły świeżość, bo jednak ten szampon ma bogatszy skład niż inne, których używałam. Zapach produktu jest dość intensywny, perfumowany, zostaje odrobinę na włosach, ale nie przeszkadza ani nie męczy. Opakowanie jest wygodne, pompka dobrze dozuje i pomimo gęstej konsystencji szamponu nie zapycha się. Po kilku miesiącach stosowania nie zauważyłam spektakularnych efektów jeśli chodzi o ograniczenie wypadania. Mam jednak świadomość, że takie rzeczy są rozciągnięte w czasie i potrzeba dłuższej chwili, żeby unormować wypadanie i wzmocnić włosy. Właśnie chyba większe działanie zauważyłam w kwestii wzmocnienia - widzę, że rosną nowe włosy, pojawiło się więcej "baby hair" i mam wrażenie, że rosną odrobinę szybciej. Szampon do tego pielęgnuje włosy, są one gładkie, lśniące, nie plączą się. Wydaje mi się, że równie dobrze sprawdziłby się stosowany solo, ale z przyzwyczajenia i tak stosuję odżywki i maski co każde mycie. Ogółem - szampon ma potencjał, chociaż wciąż nie jestem przekonana co do jego konsystencji. Mimo to, jeśli z upływem czasu zauważę zmianę w kwestii wypadania włosów, to konsystencja będzie tu zdecydowanie najmniejszym problemem.