Palety do konturowania

BeneFit Cheekstars Reunion Tour Palette Paleta róży, rozświetlaczy i bronzerów

• 22 września 2023 o 10:16
    Godna polecenia
    Produkt jest godny polecenia, zwłaszcza dla pocztąkujących osób. Nakłada się lekko, blenduje się bardzo przyjemnie i dość ciężko będzie zrobić nimi plamy, czy też źle go nałożyć. Uniwersalne odcienie będą pasować większości. Dobrym dodatkiem jest dołaczony bardzo dobrej jakości pędzel do konturowania oraz krótka instrukcja obsługi, jak należy stosować ten produkt.
  • 31 października 2020 o 20:05
    Piękny naturalny daje efekt na buzi - Uwielbiam
    Opakowanie jest tekturowe. Z początku tego się obawiałam przy tak dużej palecie, czy nie będzie za szybko się niszczyć podczas używania. Wyszło, że jest wytrzymałe. Nie patrząc na zużycie kosmetyków wygląda jak po zakupie. Wielkość kwadratów jest spora. Każdym rozmiarem pędzla można nałożyć produkty bez żadnych niedogodności. Podoba mi się duże lusterko, które jest użytkowe i nie zniekształca odbicia. Pierwsze co można dostrzec po otworzeniu palety to mocny i intensywny zapach. Pachnie jak krem pielęgnacyjny. Mi ten zapach nie przeszkadza zwłaszcza, że czuć go tylko w palecie. Po nałożeniu nie jest on wyczuwalny na twarzy. Wszystkie kosmetyki zawarte w palecie są w kamieniu. (sypka formuła uprasowana [zbita] w jeden kształt) Po dotknięciu palcem są miękkie i delikatne. Są bardzo dobrze zmielone, łatwo się je nakłada na pędzel i wystarczy niewielka ilość kosmetyku. Dosłownie wystarczy dotknąć pędzlem i delikatnie musnąć. Zauważyłam, że dwa produkty a dokładnie Sugar oraz Cookie najbardziej się pylą. Widać to nawet w opakowaniu bo okruszki miotają się po całej palecie po zrobieniu makijażu. Dla mnie nie jest to jakoś problematyczne, aczkolwiek przez to kosmetyki szybciej się zużywają. Na samym początku zetknięcia się z tymi kosmetykami dość ciężko rozprowadza się Dallas jak i Gorgia. Zwłaszcza Dallas sprawiał mi problemy. Używam tego odcienia do ocieplania twarzy. Z początku łatwo zrobić sobie nim plamy, Ciężko chodzi po skórze jakby zatrzymywał na niej pędzel. Nielekko jest go dobrze rozetrzeć. Po kilku użyciach jest znacznie łatwiej jak znajdzie się na niego swój własny sposób.Stanowczo efekt jest tego wart, by chwilę dłużej posiedzieć nad tymi 2 produktami. Dallas wygląda jak ciepła, świeża opalenizna, Georgia jak mocniejszy ceglasty róż. Wyglądają super naturalnie, lecz jeszcze wam o nich opowiem w tym wpisie. Reszta kosmetyków przyjemnie się używa. Nie robią plam, kilka muśnięć pędzlem i konturowanie jest gotowe. DALLAS ~ Świeży, ciepły, mleczny brąz. Świetnie się sprawdza do ocieplania buzi zwłaszcza latem, makijaż wygląda iście wakacyjnie. Sprawdzi się również jako subtelny bronzer. SUGAR ~ Multi kolorowy. intensywny róż. Największe zaskoczenie w tej palecie. Mieszam wszystkie kolory, z którego powstaje soczysty różowy odcień. Stanowczo sprawdza się w każdym makijażu tym delikatniejszym jak i tym mocniejszym. COOKIE ~ To nie jest rozświetlacz ;) To potężny blask! W palecie wygląda szampańsko i beżowo. Na skórze robi jasną, chłodną taflę. Mieni się na srebrno. Jak sporo się jego nałoży a lubię to robić to wręcz wygląda jak światło na policzku. Ma mocny, chłodny odcień. GEORGIA ~ Ciepły, ceglasty róż z małą ilością drobinek (iskierek) W moim przypadku kompletnie nie sprawdza się jako róż jest za ciemny i wygląda jak bronzer, bo ma zbyt brzoskwiniowy odcień. Z pewnością fajnie się sprawdzi zamiast bronzera zimą bo rozpromieni buzię przy czym równolegle wykonturuje. Choć muszę przyznać, że jak dotąd najmniej polubiłam się z tym produktem. HOOLA ~ Ciepła, jasna, mleczna czekolada. Genialnie konturuje się twarz, nadaje prawdziwy cień. Kilka machnięć pędzlem i gotowe! Pigment nie rozciera się na całej twarzy a wędruje ku górze. Wygląda lekko i naturalnie. UWIELBIAM! Muszę przyznać, że paleta ma naprawdę wysoką jakość. Każdy produkt w niej zawarty nie odstaje od innych w żaden sposób, są równej jakości. Jak już rozpracowałam Dallas i Georgie muszę przyznać, że super przyjemnie nakłada się makijaż tymi kosmetykami. Co najważniejsze najbardziej podoba mi się ten naturalny efekt, makijaż za każdym razem wygląda schludnie. Te kosmetyki są wytrzymałe. Praktycznie od nałożenia aż do ich zmycia trzymają się na buzi. Największym zaskoczeniem jest rozświetlacz, który nawet po całym dniu noszenia mam taflę na policzku. Co jest fajne nie wytrawia się na drobinki a ciągle siedzi w jednym miejscu. Reszta nie odstanie bo może delikatniej, ale jednak kontur jest również widoczny. Żaden kosmetyk nie utlenia się, nawet po wielu godzinach noszenia, kolor jest ten sam. Po kilku miesiącach używania widzę, że najszybciej zejdzie mi Cookie i Sugar, bo w nich już widać niewielkie zużycie. Za to przy Dallas czy Hooli zużycie jest niewielkie a równie często po nie sięgam. Wydajność mają sporą, spokojnie starczą na długo. Jestem totalną fanką palet do konturowania. Lubię mieć te 3 przysłowiowe produkty w jednym miejscu (bronzer, róż i rozświetlacz) Zamiast bawić się w otwieranie kilku opakowań, sięgam po jedno z lusterkiem. Uważam, że to super rozwiązanie, a ta paleta jest godna wypróbowania.
    Zalety:
    • Wytrzymałe opakowanie
    • Wysoka jakość
    • Duże lusterko
    • Spora wielkość kwadratów - łatwo nałożyć kosmetyk na pędzel
    • Ładny wygląd palety
    • Miękkie i delikatne w dotyku
    • Mocna pigmentacja
    • Nie utleniają
    • Rozświetlacz siedzi na miejscu
    • Makijaż wygląda schludnie
    • Rewelacja! :)
    Wady:
    • Na początku trzeba wyczuć Dallas i Georgie
    • Sugar i Cookie dość mocno się pylą
  • 23 października 2020 o 20:45
    Droga, ale warto
    kolorową paletę do konturowania Cheekleaders od @benefitpoland . W tej palecie znajdziecie kultowy brązer Hoola, który dla mnie jest ciut za ciepły, ale na lato jeszcze przejdzie. Dallas to róż brązujący z rozświetleniem. Nie często używam tego typu różu, ale pięknie wygląda na powiece. Georgia to cudowny brzoskwiniowy i rozświetlający róż, który poleca m.in. @fog_in_the_garden . Sama także często po niego siegam, bo wygląda uroczo. Sugarbomb to tak na prawdę cztery róże w jednym, więc można mieszać do woli. I hit, na który wszyscy polują, czyli rozświetlacz Cookie. Tworzy piękna taflę, jednak jest bardzo intensywny. Dla mnie to plus, ale trzeba to mieć na uwadze. Cała paleta kosztuje w @sephorapolska 289 zł. Z jednak strony dużo, ale jeśli chcielibyśmy kupić każdy z tych pełnowymiarowych produktów oddzielnie to cena byłaby kilkukrotnie wyższa.
  • 21 sierpnia 2020 o 12:34
    Hmm
    W internecie nie znajdziemy wielu opinii o tej palecie, jednak wszystkie są bardzo pozytywne. Ja ją bardzo lubię, ale nie wszystkie produkty wzbudzają we mnie tak duży entuzjazm. Paleta z zewnątrz prezentuje się cudownie, jej zawartość również cieszy oko, chociaż róże są nie do końca w moim guście. Jednak trudno o idealną paletę do konturowania, a ta wydaje mi się jedną z najbardziej użytkowych propozycji. *Dallas - teoretycznie jest to róż brązujący, ale mi służy jako bronzer. Jest delikatnie napigmentowany, fajnie sprawdzi się w lekkim, codziennym makijażu. Odcień jest dość jasny, ciepły, jednak nie pomarańczowy. Ku mojemu zaskoczeniu bardzo często go używam. Produkt jak najbardziej na plus. *Sugarbomb - całkiem ładny odcień różu w pomarańczowo-brzoskwiniowym odcieniu, dla mnie odrobinkę zbyt ciepły, gdyż wolę chłodniejsze róże. Niestety jest bardzo delikatnie napigmentowany, trzeba się namęczyć, aby coś z niego wykrzesać, ale da się. Na policzkach rozświetlające drobinki są niemalże niewidoczne. Nie jest to mój ulubieniec. *Cookie - początkowo nie byłam przekonana do jego odcienia, ponieważ na skórze prezentuje się dość chłodno i nawet odrobinę "biało", jednak z czasem go pokochałam, a dotychczas ulubione Becca i Mary-Lou poszły w odstawkę. Moim zdaniem Cookie to najlepszy produkt w tej palecie i bardzo go polecam. *Georgia - według mnie to najsłabsze ogniwo w palecie, ponieważ aplikowana jako róż jest kompletnie niewidoczna, jednak ostatecznie służy mi jako puder rozświetlający i w tej roli sprawdza się świetnie. *Hoola - aplikowana ostrożnie prezentuje się bardzo ładnie, ale łatwo stworzyć nią pomarańczową plamę. Przypomina mi moją ukochaną Bahamę Mamę, jednak The Balm według mnie wygrywa. Mimo wszystko polecam tę paletę. W środku znajdziemy dwa bronzery, dwa róże i piękny rozświetlacz, dzięki czemu produkt jest samowystarczalny. Wbrew pozorom często korzystam z dołączonego pędzelka, który znacznie podbija pigmentację niektórych produktów. Co ciekawe, pudry są wielofunkcyjne, jak na przykład Georgia albo Dallas. Polecam!
    Zalety:
    • Opakowanie.
    • Cena.
    • Pędzelek.
    • Zapach.
    • Wielofunkcyjność.
    • Samowystarczalność.
    Wady:
    • Słaba pigmentacja niektórych produktów.
  • 14 kwietnia 2020 o 13:52
    Zadowolona
    W paletce mamy 5 produktów pełnowymiarowych za 289 zł czyli bardzo się opłaca:) Piękny rozswietlacz, który daje mega blask. Bronzer matowy i z drobinkami , oraz dwa róże. Produkty pięknie pachną, świetnie się blenduja, nie robią plam. Opakowanie solidne z lusterkiem , do palety dołączony jest pędzel, którego osobiście nie używam. Ogólnie jestem zadowolona z zakupu.

Zobacz także inne Palety do konturowania