Palety do konturowania

Charlotte Tilbury Pillow Talk Beautifying Face Palette Paleta do makijażu twarzy

5 na 51 opinię

• 6 stycznia 2023 o 18:51
    Piękna kolorystyka ale...
    Oceniam wersję ciemniejszą - dwa matowe róże w kolorach brzoskwiniowych i cranberry, rozswietlacz w kolorze szampansko-brzoskwiniowym oraz ( dla mnie) róż rozswietlajacy w kolorze złotokoralowym. Wszystkie cztery produkty maja dość specyficzna konsystencje, sa jakby wypiekane i dość mocno sprasowane. Rozswietlacze przypominają mi nieco wypiekane cienie blyszczace z dużych palet pat mcgrath. Produkty wydaja się wręcz twarde, jeśli właściwie nie powiedziec, ze sa twarde. Przy 1szym użyciu sie troche przeraziłam, że niewiele produktu będzie chciało sie w ogole przenosić na pedzel i rzeczywiście, syntetyczne wlosie chyba sobie tutaj nie poradzi. Używając jednak włosia naturalnego i konkretnie maczając pedzel, jesteśmy w stanie coś tam nabrać. Ogolnie sa to produkty do budowania, trzeba na prawdę mieć ciezka rękę, zeby przesadzić, bo ich sie po prostu mało nabiera. To może być dla wielu osób problematyczne, jednak akurat przy ciemniejszej wersji kolorystycznej i dość intensywnym czerwonym różu, chyba jednak wolę taka bezpieczna konsystencje, bo sam kolor, oszczędnie nałożony, pięknie podkresla urodę brunetek, niezaleznie od odcienia karnacji. Sama kolorystyka paletki jest bardzo ładna, wspomniany ciemny roz ma dość unikatowy, intensywny odcien mocno wpadajacy w bordo. Ten ciemniejszy, wielowymiarowy rozorozswietlacz tez jest moim zdaniem bardzo unikatowy, jeśli chodzi o odcien, ma takie łososiowe podtony i fajnie sprawdza się jako delikatny ozywiajacy róż. Jestem zadowolona z zakupu, jako kolekcjonerka kosmetykow. Paletka pięknie się prezentuje i jest oryginalna pod wieloma względami. Nie wiem jednak, czy poleciłabym ja każdemu. Trzeba gdzieś tam się nad nią pochylić, żeby w pełni wykorzystać jej walory, szczególnie jeśli chodzi o dobór pedzla. Za te obiektywnie niemala cene mozna znaleźć na rynku bardziej user friendly kosmetyki tego typu, choćby te z benefitu.
    Zalety:
    • jest piękna pod każdym względem
    Wady:
    • trzeba umieć z nią pracować

Zobacz także inne Palety do konturowania