Kremy na noc

e-ZikoApteka.pl
VICHY LIFTACTIV B3 Retinol i Niacynamid krem na noc, 50ml

• 2 sierpnia 2024 o 14:58
    Polecam
    Używałam kremu na noc Vichy Liftactiv Collagen Specialist i chciałabym podzielić się swoimi wrażeniami. Na początku nie bardzo podobał mi się zapach, ale po kilku dniach przyzwyczaiłam się do niego i przestałam go odczuwać. Konsystencja kremu jest naprawdę świetna, bardzo dobrze się rozprowadza i pozostawia przyjemną gładkość na skórze, jednocześnie szybko się wchłaniając, co jest niezwykle komfortowe. Po regularnym stosowaniu zauważyłam, że moja skóra stała się bardziej jędrna i nawilżona. Rano budzę się z wypoczętą i promienną cerą, co jest dla mnie ogromnym plusem. Drobne zmarszczki i linie stały się mniej widoczne, co również mnie bardzo cieszy. Muszę przyznać, że krem najlepiej sprawdza się w chłodniejszych miesiącach, kiedy skóra potrzebuje dodatkowego nawilżenia i ochrony. Ogólnie rzecz biorąc, jestem bardzo zadowolona z tego produktu i uważam, że jest to luksusowy krem, który warto mieć w swojej rutynie pielęgnacyjnej. Zdecydowanie polecam go każdemu, kto szuka skutecznego i komfortowego kremu na noc.
    Zalety:
    • Skuteczne nawilżenie: Krem doskonale nawilża skórę, sprawiając, że staje się ona bardziej jędrna i elastyczna.
    • Wygładzenie skóry: Po nałożeniu kremu skóra staje się gładka i miękka, co daje przyjemne uczucie.
    • Szybkie wchłanianie: Krem ma lekką konsystencję, która szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustej warstwy.
    • Zmniejszenie widoczności zmarszczek: Regularne stosowanie kremu prowadzi do redukcji drobnych zmarszczek i linii, co sprawia, że skóra wygląda młodziej.
    • Odświeżona cera: Rano skóra wygląda na wypoczętą i promienną, co jest dużym plusem dla osób z napiętym harmonogramem.
    • Komfort użytkowania: Pomimo początkowego zapachu, krem szybko przestaje być wyczuwalny, co zwiększa komfort użytkowania.
    • Idealny na chłodniejsze miesiące: Krem świetnie sprawdza się jesienią i zimą, kiedy skóra potrzebuje dodatkowego nawilżenia i ochrony.
    Wady:
    • Zapach: Początkowo zapach kremu może być nieprzyjemny lub intensywny, choć po kilku dniach stosowania staje się mniej odczuwalny.
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 19 lipca 2024 o 10:13
    Idealny krem na noc
    Krem Vichy Liftactiv B3 na noc z czystym retinolem to zdecydowanie produkt, który zasługuje na uwagę. Stosuję go już od 3 tygodni i widzę znaczną poprawę mojej cery. Krem ma lekką, przyjemną konsystencję, która łatwo się rozprowadza i szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustej warstwy na skórze. Już po pierwszych dniach stosowania zauważyłam, że moja skóra stała się bardziej nawilżona, gładka i rozświetlona. Największą zaletą tego kremu jest jednak jego skuteczność w redukcji zmarszczek i drobnych linii. Dzięki obecności czystego retinolu moja skóra stała się wyraźnie jędrniejsza, a zmarszczki na moim czole i wokół oczu zaczęły się wygładzać. Dodatkowo, krem nie podrażnia mojej skóry, co jest dla mnie bardzo ważne, ponieważ mam skłonną do podrażnień i suchą skórę. Mimo że cena tego kremu jest nieco wyższa, uważam, że jest on warty swojej ceny ze względu na swoją skuteczność i przyjemność z jego stosowania. Polecam ten krem wszystkim, którzy chcą poprawić kondycję swojej skóry, zwłaszcza osobom z dojrzałą cerą i problemami z widocznymi oznakami starzenia.
    Mocno go polubiłam
    Polubiłam się z tym kremem. Ma bogate działanie ale jednocześnie jest lekki. Nie roluje się i nie waży. Nadaje się do łączenia z dalszymi etapami pielęgnacji. Po jego nałożeniu skóra wygląda promiennie, ma blask. Nie podrażnia skóry, nie wysusza jej, a często mam z tym problem. Zdecydowanie zauważyłam redukcję przebarwień, szczególnie tych posłonecznych. Dzięki niemu rano twarz wygląda na bardziej wygładzoną, zdrową. Jest miękka i przyjemna w dotyku. Ten krem u mnie naprawdę dobrze się sprawdził. Napewno sięgnę jeszcze po kolejne opakowania.
    Retinol w kremie
    Krem na noc Vichy Liftactiv B3 z czystym retinolem to świetna opcja zamiast tradycyjnej kuracji retinolowej. Krem ma bogatą konsystencję, idealną na noc, która sprawia wrażenie otulenia twarzy na kilka godzin. Działa wygładzająco i odżywiająco, a także przykłada się do redukcji przebarwień. Krem ma biszkoptowy kolor i zamknięty jest w wygodnym czerwonym słoiczku o kształcie typowym dla kosmetyków Vichy. Świetnie sprawdził się na mojej delikatnej i skłonnej do przebarwień cerze. Chętnie sięgnę po niego ponownie.
  • 21 czerwca 2024 o 10:33
    Krem z retinolem to super sprawa
    Ja bardzo lubię kremy z kwasami. Tutaj retinol robi dobrą robotę, ale trzeba pamiętam by stosować w ciągu dnia filtry. Krem stosowałam w połączeniu z serum i w duecie te produkty spisały się naprawdę super! Mogę polecić je z czystym sumieniem. Opakowanie porządne, zapach bardzo w porządku nie męczący na dłuższą metę. Retinol ma super działanie jeżeli chodzi o odnowę skóry w głębszych warstwach. Skóra zyskała na nawilżeniu i redukcji zmarszczek i przebarwień. Naprawdę czuć że moja cera jest w lepszej kondycji.
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl

Zobacz także inne Kremy na noc