Kremy uniwersalne

Filorga Time - Filler Skoncentrowany krem przeciwzmarszczkowy

Iwona_C
    5 października 2022 o 13:31
    Krem stanowi dobrą bazę pod makijaż, odpowiednio pielęgnuje skóre, ale działanie przeciwzmarszczkowe jest nijakie, a cena przesadzona.
    Krem trafił do mnie w boxie kosmetycznym, od razu spodobało mi się opakowanie tego kosmetyku. A że jest to pierwszy produkt pielęgnacyjny tej firmy z jakim mam styczność to bardzo ciekawiło mnie co on zrobi z moją dojrzałą suchą cerą. Posiadam miniaturę pełnowymiarowego opakowania o pojemności 15 ml. Słoiczek ma kwadratowy kształt i mimo że plastikowy to wygląda jakby był wykonany z szronionego szkła. Zakrętka jest w białym kolorze , a wszystkie dodatki graficzne w czarnym. Prostota i elegancja w jednym. Krem ma żelową ale treściwą konsystencję w kolorze złamanej bieli. Pięknie pachnie. Trochę tu cytrusów, trochę kwiatowych nut. Jest świeżo i przyjemnie. Skład jest megaaa długi i zawiera m.in. : gliceryna, kwas hialuronowy, olej z słodkich migdałów, cukry, wyciąg z solirodu zielnego, magnez, fosfor, witamina C, E, A, arginina, aminokwasy, koenzymy itd. itp.Jest tu też mnóstwo zagęszczaczy i konserwantów. Nic zachwycającego. Krem mimo żelowej konsystencji jest bardzo treściwy, jednak łatwo rozprowadza się na skórze i szybko wchłania. Pozostawia wyczuwalną i widoczną warstwę która daje świetny efekt wygładzenia i delikatnego rozświetlenia. Dodatkowo pozostałe kosmetyki a w tym makijaż super się na tej warstwie rozprowadzają. Nawilżenie mojej suchej cery było bardzo dobre, ale pod krem zawsze stosowałam serum o takim właśnie działaniu. W opisie producenta znalazł się tekst typu "po 3 dniach, pojawianie się zmarszczek jest zmniejszone o 19%" - toż to dla mnie prawdziwe cuda. Ja do takich obietnic podchodzę z przymrużeniem oka i w tym przypadku nie zaobserwowałam takiego działania, prócz delikatnego napięcia skóry. Podsumowując krem jest dobry pod względem pielęgnacyjnym i świetnie spisuje się pod makijaż. Działanie przeciwzmarszczkowe jest słabe co przy tak wysokiej cenie i przesadzonych obietnicach producenta zupełnie mnie nie zadowala. Nie zakupie ponownie.
    Zalety:
    • piękny zapach cytrusowo - kwiatowy
    • żelowa treściwa konsystencja
    • łatwo rozprowadza się na skórze
    • pozostawia śliska warstwę
    • super wygładza i rozpromienia cerę
    • nawilża i dożywia
    • delikatnie napina skórę
    • świetnie sprawdza się pod makijaż
    • nie podrażnia i nie zapycha
    • ładne opakowanie, proste i eleganckie
    Wady:
    • przesadzone obietnice producenta
    • przeciętne działanie pielęgnacyjne
    • nie zauważyłam działania przeciwzmarszczkowego
    • skład z dużą ilością zagęszczaczy i konserwantów
    • wysoka cena
  • 14 września 2021 o 21:01
    bardzo przyjemny krem na dzień pod makijaż, ale czy warty ceny?
    Krem kupowałam kilkukrotnie w tubkach 15 ml, w zestawie kosmetyków Filorga. Lubię te zestawy na podróże, bo mają wszystko to co trzeba w małych i lekkich opakowaniach. W sumie zużyłam 45 ml tego kremu. Dużego opakowania nie oceniam, bo nie miałam. 15 ml jest w białej plastikowej tubce. Można wydobyć bez problemu krem do końca. Krem ma konsystencję kremo-żelu. Przypomina mi trochę rodzaj kosmetyków popularnych w Korei (choć te znane mi koreańskie są bardziej lepkie). Krem bardzo dobrze się rozprowadza. Jest łatwo wchłaniany przez mieszaną skórę, choć zostawia warstwę na powierzchni. Ta warstwa świetnie nadaje się pod makijaż. Krem nieźle nawilża, choć ja nigdy nie stosuję go solo, bo zawsze na serum czy olejek. Skład kremu jest bardzo długi i trudno zrozumieć, które ze składników miałyby być aktywne i działać przeciwzmarszczkowo (zwłaszcza wśród tych na początku listy). Krem niewątpliwie ma wizualne działanie przeciwzmarszczkowe, bo skóra rzeczywiście robi wrażenie nawilżonej, gładkiej i elastycznej. Natomiast czy robi coś więcej niż tylko efekt wizualny nie potrafię powiedzieć. Krem dla mnie sprawdza się jako wygodna opcja do stosowania w podróży. Nie podrażnia, skóra ładnie wygląda, makijaż dobrze się nakłada. Natomiast krem nie przekonuje mnie jako kosmetyk o długoterminowym działaniu przeciwzmarszczkowym. Czy wart ceny? Nie kupiłabym pełnowymiarowego opakowania, bo za tę cenę jest wiele lepszych kremów. Co do efektów przeciwzmarszczkowych - wolę inwestować w retinol i dobre serum.
    Zalety:
    • bardzo dobry krem pod makijaż
    • skóra wygładzona, robi wrażenie nawilżonej i elastycznej
    • nie podrażnia
    Wady:
    • w składzie silikony
    • marne działanie przeciwzmarszczkowe (długoterminowe)
    W strefie wolnocłowej
  • 22 września 2020 o 20:16
    Wymarzona jakość
    Ten krem mnie zaskoczył i to pozytywnie. Ma przyjemną konsystencję, która sprawia, że łatwo się rozprowadza. Pachnie przyjemnie - dla mnie jest to dość ważne, bo nie lubię sę smarować czymś, co mnie odpycha. Przeciwzmarszczkowo na pewno działa, bo bardzo fajnie nawilża.
    Zalety:
    • jakość
  • 11 maja 2020 o 13:08
    Dosyć przeciętny
    Kupiłam ten krem jako prewencję i pomoc w wygładzeniu zmarszczek. Rozumiem, że kremikiem nie można zlikwidować zmarszczek, ale niektóre kremy robią coś takiego, że te zmarchy wydają się wypełnione (tymczasowo of kors) i chyba tutaj tego też szukałam. Krem przychodzi do nas w dośc dużym słoiczku. Estetyka podobna jak w przypadku innych kosmetyków pielęgnacyjnych tej marki. Konsystencja kremu jest średnio gęsta, o białym kolorze i posiada dość mocny zapach, według mnie przyjemny, ale wiem, że to kwestia gustu. Na minus jest to, że ten zapach jest bardzo mocny, zostaje na twarzy nawet po aplikacji i jeśli na przykład wieczorem posmaruję się tym kremem to mój partner też to czuje. Jeśli chodzi o samo działanie to na pokrycie całej twarzy wystarczy niewielka porcja kosmetyku, czyli jest dość wydajny. Po aplikacji tworzy na skórze delikatną warstewkę, nawet przyjemny to jest efekt, ale ja coś takiego lubię, inni mogą nie być z tego faktu zadowoleni. Nawilżenie skóry jest, więc tutaj się nie czepiam, natomiast nie zauważyłam żadnego działania przeciwzmarszczkowego. To znaczy taaaaak rozumiem, że to jest takie działanie niemierzalne w żadnym stopniu, bo musiałabym używać ten krem lata i wtedy może coś by było widać, ale z drugiej strony nie miałabym szansy porównać mojej skóry po latach jeśli by go NIE uzywała, więc umówmy się, że prawdziwe działanie przeciwzmarszczkowe jest całkowicie niemierzalne, bo nie ma jak tego zrobić. Ale liczyłam na to, że ten krem tak wizualnie wygładzi skórę, niektóre kremy mają takie działanie, że jak się je nałoży, to zawartość substancji nawilżających i wypełniających jest tak duża, że ta skóra wygląda na taką 'wypchaną' i nawilżona, natomiast tutaj mi tego zabrakło, nawet po zużyciu 3/4 słoiczka. I owszem, przyjemność jakaś z jego stosowania jest, ale nie tak duża, żebym chciała go odkupić. Na plus zaliczę to, że ani mnie nie zapchał, ani nie zrobił nic złego z moją skórą, a jest ona ekstremalnie wrażliwa, natomiast jakbym miała go ocenić tak ogólnie, to jest to po prostu przeciętny krem, jakich wiele na sklepowych półkach, niczym szczególnym się nie wyróżnia, nic wyjątkowego nie robi, po prostu nawilża i tyle.
  • 16 marca 2020 o 19:30
    wypełniacz czasu?
    Do tej pory miałam tylko bazę pod makijaż i byłam bardzo zadowolona, dlatego postanowiłam zakupić ten krem. Niestety nie jestem zachwycona tym kremem, zwłaszcza jeśli dodamy do tego cenę. Na pewno nie kupię ponownie. Zalety: -zostawia lepką warstwę, która świetnie nadaje się pod makijaż -nie zapycha -delikatny, ładny zapach Wady: -cena -nie robi żadnego efektu wow na twarzy -nie działa przeciwzmarszczkowo -znam kremy za 1/10 ceny działają lepiej