it cosmetics Your Skin But Better, CC Cream with SPF 50+Krem koloryzujący CC+
3,6 (69)
19 hitów!
Your Skin But Better CC Cream z SPF 50+ od it cosmetics to prawdziwie innowacyjny produkt, który łączy w sobie wiele funkcji, sprawiając, że jest nie tylko kosmetykiem, ale także wszechstronnie działającym preparatem pielęgnacyjnym. Dzięki bogatej pigmentacji krem skutecznie maskuje wszelkie niedoskonałości skóry, zachowując jednocześnie naturalny wygląd – nie tworzy smug ani nie gromadzi się w zmarszczkach mimicznych. Jego formuła dodaje cerze zdrowych i promiennych tonów, nadając jej młodzieńczy wygląd.
Zaletą tego produktu jest obecność filtra SPF 50+, który zapewnia szerokie spektrum ochrony UVA/UVB. Krem jest wolny od parabenów, co sprawia, że oferuje bezpieczną ochronę przeciwsłoneczną, chroniąc skórę przed szkodliwymi promieniami i starzeniem się.
Opracowany we współpracy z ekspertami kosmetycznymi, Your Skin But Better CC Cream zawiera zaawansowane technologicznie składniki anti-aging. Jego formuła, wzbogacona o peptydy, niacynę, algi, witaminy A, C, B, E, kwas hialuronowy i hydrolizowany kolagen, przyczynia się do poprawy struktury skóry, jej rozświetlenia oraz zwiększenia poziomu nawilżenia o 79%. Ponadto, krem zawiera przeciwutleniacze i egzotyczne składniki botaniczne, które podczas regularnego stosowania poprawiają koloryt skóry i dodają jej blasku. To doskonałe rozwiązanie dla osób dążących do kompleksowej pielęgnacji skóry twarzy, łączącej makijaż i troskę o zdrowie i kondycję skóry.
Nasi użytkownicy zostawili 70 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:
Wczoraj o 8:28
Jest bardzo przyjemny
Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
Bardzo przyjemny produkt, łatwo się rozprowadza, nie wchodzi w zmarszczki, dobrze nawilża, daje efekt lekkiego "glow" , poprawia wygląd skóry, daje minimalne krycie, w razie potrzeby, na partie wymagające krycia, dokładam trochę podkładu , dobrze się trzyma.
14 maja 2026 o 8:53
Kultowy CC krem, który naprawdę kryje
Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
Krem ma bardzo dobre krycie jak na produkt typu CC, a jednocześnie wygląda na skórze naturalnie i daje efekt zdrowej, promiennej cery.
Świetnie wyrównuje koloryt, zakrywa zaczerwienienia i nie trzeba nakładać dużej ilości produktu. Skóra wygląda gładko i świeżo przez wiele godzin. Dodatkowo ogromnym plusem jest
SPF 50+, dzięki czemu produkt sprawdza się idealnie na co dzień.
Konsystencja jest bardziej treściwa, mam cerę mieszaną, chociaż w strefie T po kilku godzinach lubię delikatnie przypudrować twarz. Na policzkach wygląda pięknie daje zdrowy glow i nie podkreśla suchych miejsc.
7 kwietnia 2026 o 21:22
mi się nie sprawdził
Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
Ten krem CC od IT Cosmetics u mnie totalnie się nie sprawdził, mimo że wszędzie go zachwalają. Na twarzy był dla mnie za ciężki — niby CC, a miałam wrażenie jakbym miała normalny, dość gruby podkład. Trochę ciężko się go rozprowadzało i łatwo było przesadzić, przez co wyglądał nienaturalnie. Po czasie też nie wyglądał najlepiej, potrafił się zbierać i robić taki lekko „ciastkowy” efekt. No i miałam wrażenie, że kolor trochę się zmieniał w ciągu dnia.
24 marca 2026 o 12:09
cc
Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
Powiem tak – długo się zbierałam do tego kremu, ale teraz totalnie rozumiem hype.
Ma naprawdę mocne krycie jak na krem CC – spokojnie zastępuje mi podkład, a przy tym wygląda nadal w miarę naturalnie. Fajnie wyrównuje koloryt, zakrywa zaczerwienienia i takie drobne niedoskonałości bez efektu maski.
Najbardziej lubię to, że skóra wygląda po nim zdrowo, ale nie tłusto. Do tego SPF 50+ to ogromny plus – mam wrażenie, że robię makijaż i ochronę w jednym kroku.
Konsystencja jest dość treściwa, więc trzeba uważać z ilością – jak dam za dużo, potrafi być ciężkawy. Jedna pompka spokojnie wystarcza na całą twarz.
Jeśli miałabym się do czegoś przyczepić, to może być za ciężki dla bardzo tłustej cery i trochę się świeci bez przypudrowania. No i cena… boli, ale jest mega wydajny-i często da się go dorwać na promkach
Zalety:
spf/ochrona uv
ładnie wyrównuje koloryt i zakrywa zaczerwienienia
19 grudnia 2025 o 19:58
Lubię go, ale nie jest wart swojej regularnej ceny
Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
Kupiłam go na dużej promocji, za ok. 98 zł. Uważam, że nie jest wart tej ceny, a tym bardziej regularnej która sięga prawie 200 zł.
Ale do rzeczy.
Posiadam odcień light, który całkiem mi pasuje, ale mógłby być może ciutkę jaśniejszy, ale z kolegi fair light wpada w żółte odcienie. Ten z początku wydaje się pomarańczowy, ale po nałożeniu na twarz całkiem dobrze się dopasowuje.
Daje ładny efekt glow, takiej mokrej skóry, krycie ma średnie. Ja używam go jedną dozę i nakładam palcami. Mimo tego, że nie używam go dużo to opakowanie już się robi wklęsłe, także chyba nie starczy na długo.
Ogólnie daje ładny efekt, ale miałam już produkty z niższej półki cenowej, które dawały taki sam efekt, albo może nawet lepszy.
Nie wysusza, nawet nawilża, w ciągu dnia nie pojawia się uczucie ściągniętej skóry, zwłaszcza teraz w okresie zimowym.
Plus za wysoki spf, ale nie wiem czy na lato by wystarczył.
Podsumowując
- nawilża
- dobrze się rozprowadza
- daje ładny efekt glow
- średnie krycie
- nie wart swojej ceny, powyższe efekty można uzyskać w produktach niższej półki cenowej.
U mnie mechanizm nie zacina się, działa bez zarzutu.
15 listopada 2025 o 1:16
Naturalny efekt i ochrona przed słońcem
Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
Konsystencja jest bardzo przyjemna. Krem jest lekki, ale krycie ma naprawdę dobre. Oczywiście nie jest to pełne krycie jak w przypadku ciężkiego podkładu, ale wyrównuje koloryt skóry, ukrywa zaczerwienienia i lekkie niedoskonałości. Moja skóra wygląda po nim naturalnie, świeżo i zdrowo, a co najważniejsze – nie czuję, że mam na twarzy "ciężki" makijaż. Idealnie nadaje się na codzień, zwłaszcza jeśli zależy wam na efekcie no-makeup makeup.
Wielkim plusem jest SPF 50+ – dla mnie must-have w codziennej pielęgnacji.
Jeśli chodzi o odcień, mam Light i dla mnie jest idealny – wpasowuje się w moją skórę, nie robiąc efektu maski. Fajnie się blenduje i nie oksyduje w ciągu dnia, co bywa problemem przy innych tego typu produktach.
13 listopada 2025 o 12:35
Krem cc
Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
Uwielbiam go w lato jak i w zimę. Wystarczy na koniec dobry puder i trzyma się około 7 godz. Mój nr 1 w śród kremów BB dodatkowo ma filtr idealny na plaże czy basen.
22 października 2025 o 10:00
Ulubieniec na każdą porę roku z wysokim spf
Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
IT Cosmetics Your Skin But Better CC+ SPF 50+ to idealne połączenie makijażu, pielęgnacji i ochrony w jednym. Zapewnia pełne, ale naturalne krycie, pięknie wyrównuje koloryt i nawilża skórę przez cały dzień. Dzięki wysokiemu filtrowi SPF 50+ chroni przed słońcem, a skład z kwasem hialuronowym, niacynamidem i witaminą E poprawia kondycję cery. Skóra wygląda świeżo, promiennie i zdrowo – to mój ulubiony krem CC!
Mój odcień to Light medium, idealnie wtapia się w twarz nie powoduje efektu maski. Stosuje go latem i jestem zachwycona ...
Jeden z najlepszych kremów CC na rynku. Wysoki filtr SPF50 to jeden z największych atutów tego produktu. Świetnie kryje (pełne krycie), nie zastyga dzięki czemu nie ma efektu suchości i skorupy na twarzy. Bez efektu płaskiego matu, pięknie rozświetlona, trójwymiarowa skóra. Najlepiej nakładać pędzlem - do tego kremu CC został stworzony specjalny pędzel, który rzeczywiście nakłada najlepiej, ale poradzą sobie też inne pędzle do podkładu (nie języczkowate). Przy skórach mieszanych/tłustych koniecznie trzeba przypudrować i nie nakładać grubej warstwy kremu CC, bo ma on bardzo dużo pielęgnacyjnych składników, które mogą być zbyt bogate dla skóry tłustej. Mega plus za opakowanie! Lekkie, idealne w podróż i z pompką. Na koniec można z łatwością rozciąć opakowanie i wydobyć dosłownie wszystko. Co do wydajności - wystarczy dosłownie pół pompki, żeby nałożyć produkt na całą twarz. Jednym słowem majstersztyk!
15 października 2025 o 10:17
Mój faworyt jeśli chodzi o podkłady/kremy CC!
Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
It Cosmetics Your Skin But Better CC+ SPF 50+ to produkt, który w pełni zasługuje na swoją popularność. Od pierwszego użycia zachwycił mnie efektem, jaki daje na skórze – cera wygląda zdrowo, promiennie i świetliście, a przy tym zachowuje naturalność, bez efektu ciężkiego makijażu.
Formuła jest lekka, a jednocześnie niezwykle kryjąca – wystarczy niewielka ilość, by wyrównać koloryt, zakryć niedoskonałości i uzyskać efekt gładkiej, wypoczętej skóry. Produkt jest bardzo wydajny, więc mimo codziennego stosowania wystarcza na długi czas.
Doceniam również jego trwałość – utrzymuje się bez problemu przez cały dzień, nie ściera się i nie wymaga poprawek. Co ważne, mimo wysokiego krycia nie zapycha porów i nie obciąża skóry, dzięki czemu świetnie sprawdza się nawet przy cerze mieszanej i wrażliwej.
Dodatkowym atutem jest wysoka ochrona przeciwsłoneczna SPF 50+, co czyni go idealnym wyborem na każdy sezon – zarówno latem, jak i zimą.
Zalety:
✔️ piękny, promienny efekt „glow”,
✔️ doskonałe krycie przy lekkiej formule,
✔️ bardzo trwały, utrzymuje się przez cały dzień,
✔️ nie zapycha i nie obciąża skóry,
✔️ wysoka ochrona SPF 50+,
✔️ niezwykle wydajny – wystarczy niewielka ilość.
Podsumowując: It Cosmetics Your Skin But Better CC+ SPF 50+ to krem idealny dla osób, które cenią naturalny, zdrowy blask i wysokie krycie w jednym produkcie. Łączy pielęgnację, ochronę i perfekcyjny efekt makijażu – to jeden z tych kosmetyków, które naprawdę upiększają skórę, nie tylko ją maskując.
6 października 2025 o 9:12
CUDO!
Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
Używam tego kremu CC od kilku miesięcy i naprawdę rozumiem, skąd jego popularność. Ma kremową konsystencję, łatwo się rozprowadza i już niewielka ilość daje bardzo dobre krycie. Skóra wygląda świeżo, promiennie i zdrowo, a przy tym nie czuć go na twarzy. Świetnie zastępuje podkład, zwłaszcza latem — nie zapycha i trzyma się cały dzień. Dodatkowy plus za wysoki filtr SPF 50+, który naprawdę działa. To jeden z tych produktów, do których chce się wracać. Polecam kupić online-jest taniej:)
19 września 2025 o 10:39
Ma wszystko czego oczekuję od kremu BB
Kupi ponownieNie wiem
Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
Mam mieszaną cerę, skłonną do zapychania, a z tym kremem CC polubiłam się na tyle, że kończę już 3 opakowanie. Używam zazwyczaj wiosną i latem zarówno ze względu na odcienie, jak i na jego formułę, która bez pudru nie zastyga. Latem mi to nie przeszkadza, zimą mógłby to być problem choć także zaleta, bo krem jest treściwy, cera jest nawilżona. Krem współpracuje z każdym SPF jaki używałam, tak samo z korektorami i pudrami. Utrwalenie go pudrem przedłuża jego trwałość i zmniejsza jego lepkość(zdarzały się takie, które mogły pochłaniać górę pudru i efekt finalny był zwyczajnie brzydki). Lubię jego opakowanie, faktycznie pompka czasem szwankuje, w jednym opakowaniu zdarzyło mi się że prawie od razu się zepsuła, ale przez to, że łatwo się odkręca od tuby to nie przeszkadzało mi to bardzo. Zazwyczaj zaczynam używać pompki, pod koniec odkręcam ją i wyciągam resztki kremu z tubki, by na samym końcu ją rozciąć jak na zdjęciu i wydobyć absolutnie wszystkie resztki. Nie kupuje go nigdy w pełnej cenie i teraz gdy mam inne priorytety finansowe przypuszczam, że nie kupię go aż moja sytuacja się nie zmieni. Mimo to polecam
17 września 2025 o 6:33
Bardzo dobry
Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
Podklad super,naturalnie wygladajacy na twarzy,przy mojej zaczerwienionej cerze można stworzyć dobre krycie a to duży plus.
Kupię ponownie i polecam każdemu kto chciałby wypróbować coś nowego :)
Od kiedy używasz produktu2 tygodnie
16 września 2025 o 8:50
Ogólnie jestem na tak
Kupi ponownieNie wiem
Od kiedy używasz produktu2 tygodnie
Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
Na wakacjach opaliłam się dosyć, do tego stopnia, że krem BB, którego używam nie było odpowiedniego odcienia dla mnie. Szukałam kremu BB lub CC z filtrem i matującego, bo mam cerę przetłuszczająca się szybko w strefie T.
W Douglasie Pani mi doradziła ten krem CC w odcieniu Rich. Miał matowić, ale dopiero niedawno zorientowałam się, że to nie ta wersja. Ale mimo to jest fajny. Nie matowi na beton, ale nie świeci się mega- takie naturalne glow, odpowiada mi nawet ten efekt więc wybaczam ekspedientce z Douglasa;)
Przyznam, że jest dość ciemny, do śniadej karnacji, a ja jestem blondynką. Ale pasuje do mojej opalenizny. Jak zblednę to kupię sobie chyba jaśniejszy jakiś odcień.
Mimo, że jest to krem CC nie podkład to super kryje, wystarczy naprawdę niewielka ilość. Nakładam palcami. Miłe uczucie po nałożeniu, nawilżenia, nie jest ciężki. Nie matuje na beton, wygląda naturalnie, takie naturalne glow. Nawet po wyświeceniu, jak zdejmę "poświatę" chusteczką to krem się nie ściera. Nie zbiera się w zmarszczkach. Nie waży. Trwałość wg. mnie bardzo, bardzo dobra- do tego stopnia, że dosyć długo się go zmywa, mimo nałożenia niewielkiej ilości.
Ogólnie same plusy- oprócz jednego- nie mogłam na nim rozblendoać kolorowych kosmetyków. Po nałożeniu bronzera zrobiły mi się sine plamy, których w żaden sposób nie mogłam rozblendować, również na powiekach. Nie zdażyło mi się to nigdy z żadnym kremem czy podkładem, tańszym, droższym, sypkim , kremowym. Wiadomo, że na niektórych produkty blendują się lepiej na innych gorzej, ale tu w ogóle. Musiałam zmyć makijaż i po nałożeniu drugi raz nałożyłam tylko trochę różu i rozświetlacza i było ok.
Mimo to polecam, bo jest przyjemny w użyciu, w nakładaniu, ładnie wygląda, dobrze kryje i miło się go nosi.
Drugi minus to cena- kupiłam go w promocji, poza promocją nie wydam tyle kasy na krem BB czy CC ile kosztuje w cenie regularnej.
3 sierpnia 2025 o 18:29
Moja opinia o kremie It Cosmetics Your Skin But Better CC+ SPF 50+
Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
Używam tego kremu od kilku tygodni i mogę śmiało powiedzieć, że w wielu aspektach przewyższa moje oczekiwania.
Najlepiej nakłada mi się go gąbeczką albo palcami, ale naprawdę w minimalnej ilości. Używam też lekkiego pudru transparentnego na środek twarzy, żeby przedłużyć trwałość. Czasem mieszam go z lżejszym kremem BB albo z serum z witaminą C, żeby uzyskać bardziej naturalny efekt na co dzień.
Zalety:
Rewelacyjne krycie: naprawdę wyrównuje koloryt, zakrywa niedoskonałości i daje efekt „skóry, tylko lepszej”. Wiele osób to potwierdza: „covers redness and hyper pigmentation, while giving a nice healthy look to my skin” .
Wielofunkcyjność: to nie tylko krem koloryzujący, ale też filtr SPF 50+, serum z kwasem hialuronowym, niacynamidem i peptydami – czyli makijaż plus pielęgnacja w jednym .
Wydajność: na całą twarz wystarcza naprawdę niewielka ilość, co sprawia, że produkt starcza na długo .
Nie podrażnia skóry: delikatna formuła sprawdza się nawet przy cerze wrażliwej .
27 czerwca 2025 o 12:26
Strzał w 10
Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
Sprawdził się u mnie rewelacyjnie. Użytkuję od paru lat, bardzo lubię. Jeśli trwały, super kryje, nie przesusza. Bardzo go lubię. Uważam że jest warty swojej ceny. Spf 50 co jest bardzo na plus. Jest wydajny. Na długo wystarcza jedno opakowanie. Jest w ładnych odcieniach, nie zauważyłam by ciemniał na twarzy.
26 maja 2025 o 15:11
Nie za taką cenę ;)
Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
Testowałam krem CC Your Skin But Better od IT Cosmetics w odcieniu Light i mam mieszane odczucia. Kolor był całkiem dobrze dopasowany, chociaż miał lekko ciepłe tony, które nie każdemu mogą pasować. Krycie rzeczywiście jest mocne jak na krem CC, ale przez to może wyglądać trochę ciężko – szczególnie przy cerze suchej lub z widocznymi porami.
Plusem jest SPF 50+ i obecność składników pielęgnujących, jak kwas hialuronowy, niacynamid czy witaminy, ale efekt pielęgnacyjny nie był u mnie szczególnie zauważalny. Po kilku godzinach zaczynał się świecić w strefie T, mimo że mam cerę raczej normalną. W dodatku podkreślił mi suche miejsca przy nosie, co nie powinno się zdarzyć przy takiej formule.
Jak na swoją cenę – moim zdaniem wypada przeciętnie. Spodziewałam się czegoś bardziej dopracowanego i uniwersalnego. Można znaleźć podobne produkty za niższą cenę, które sprawdzą się równie dobrze lub lepiej. Nie wykluczam, że dla niektórych się sprawdzi, ale ja raczej nie kupię ponownie.
Zostaję przy o wiele tańszym kremie BB od Missha.
Zalety:
dobry skład
wysoki SPF
całkiem dobre krycie jak na krem CC
wyrównuje koloryt skóry
wygląda naturalnie po nałożeniu
Wady:
dość wysoka cena w porównaniu do efektów
pod koniec dnia potrafi się ważyć, zwłaszcza w strefie T
efekt na skórze podobny do tańszych kremów (np. Missha)
Jak na krem CC ma genialne krycie i drobne niedoskonałości naprawdę znikają pod nim. Dobrze nawilża i pielęgnuje. Działa jak krem na dzień, serum i podkład jednak ma delikatne krycie z możliwością jego budowania. Pierwsza warstwa zazwyczaj brzydko mi podkreśla pory, dlatego zawsze stosuję bazę pod niego i dobudowuję krycie. Ładnie wyrównuje koloryt skóry.
Mam dość jasna karnację i w drogerii dobrano mi kolor Fair i mam wrażenie, że nadal jest dla mnie za blady. Pomimo upływu czasu na mojej cerze nie ciemnieje zbytnio. Jest dość wydajny, mam mniejszą tubkę i używam go już drugi miesiąc.
W połowie dnia strefa T potrafi się mocno świecić i czasem zbiera się w załamaniach. Trochę za drogi ale kuszą mnie same składniki pielęgnacyjne w połączeniu z kolorem, stąd moje mieszane uczucia co do niego.