Maseczki klasyczne

Avon True, Ageless Restoring Overnight Gel Żelowa maska na noc z mikrokapsułkami antyoksydantów [Odmładzający żel na noc]

• 26 kwietnia 2023 o 18:28
    Jestem na nie
    Lubię maski na noc - zapewniają mi wygodę stosowania ze świetnymi efektami pielęgnacyjnymi - ale nie w tym przypadku, niestety. Żelowa formuła kompletnie się u mnie nie sprawdziła - produkt jest okropnie klejący, oblepiający twarz nieprzyjemną warstwą, która się kompletnie nie wchłania. Kapsułki w czymś odżywczym nie robią zupełnie nic poza tym, że są po prostu widoczne. Zero komfortu, zero nawilżenia, zero poprawy wyglądu skóry. Totalnie zbędny kosmetyk, i jak widzę po innych opiniach, nie jest to tylko moje zdanie. Lubię firmę Avon, ale tym razem jestem na nie. Nie polecam.
    Zimt
    22 lutego 2020 o 9:29
    Bubel
    Srogie rozczarowanie. Maska, chociaż ma postać żelu, zaraz po nałożeniu daje uczucie lepkości i ciężkości na skórze. Na dodatek piecze i podrażnia, a te kuleczki z "antyoksydantami" to już wisienka na torcie tragedii. W ogóle się nie rozpuszczają, a jeśli już, to pozostawiają smugę, zamiast dać się rozsmarować na całej twarzy. Użyłam jej dwa razy i dla dobra ludzkości nie oddam jej nikomu, a wyrzucę do kosza. Myślałam, że Avon już dawno ma za sobą okres bublowy, gdzie chodziło o bajer, a nie o skuteczny kosmetyk. Straszna szkoda :(
  • 1 lutego 2020 o 14:23
    sprawdził się tylko do nóg
    Pierwszy raz ciężko jest mi napisać recenzję kosmetyku. Markę Avon lubię. Staram się też dostrzegać plusy ocenianych produktów i nie jestem zbyt surowym sędzią (chociaż kilka razy zdarzyło się mi wystawić dwie gwiazdki). Tutaj jednak- chociaż bardzo starałam się dostrzec jakiekolwiek plusy, nie dostrzegłam - poza opakowaniem- żadnych. Fakt, nie chcąc wyrzucać maski, użyłam jej do nawilżenia nóg i tu sprawdziła się świetnie, ale przecież nie w tym celu została ona wyprodukowana. Tego nie da się używać do twarzy, wierzcie mi , nie da się. Pierwszy raz tak miałam, że myśl o używaniu jakiegoś kosmetyku wywoływała u mnie ból głowy. Po pierwsze- zapach wręcz zniechęca. Mnie osobiście kojarzy się on z nóżkami wieprzowymi w galarecie (nie lubię i nie jadam). Teraz wyobraźcie sobie sobie tak pachnący kosmetyk nakładać na twarz. Brrr... Po drugie- kapsułki trudno się rozpuszczają. Po trzecie- żel po nałożeniu lekko szczypie, ale co gorsza- pozostawia na twarzy niefajne uczucie lepkości. To uczucie nie znika, nawet po przebudzeniu mam wrażenie oblepionej skóry. Wierzcie mi, kiedy latem wracałam do domu po całym dniu pracy, nie czułam się tak lepka. Oczywiście nie zauważyłam żadnego z obiecywanych przez producenta rezultatów. Zero działania przeciwzmarszczkowego, zero regeneracji. Po prostu żel nie robi ze skórą twarzy nic, za to brzydko pachnie i daje nieprzyjemne uczucie oblepionej skóry. Dałabym jedną gwiazdkę, ale ponieważ nie lubię wyrzucać kosmetyków, używałam tego specyfiku na noc do smarowania skóry nóg i tutaj o dziwo fajnie się sprawdził. Nóżki rano były idealnie gładkie, satynowe wręcz. Daję więc jedną gwiazdkę więcej. Zdecydowanie jednak odradzam używanie tego czegoś do twarzy.
    Zalety:
    • nawilża i wygładza skórę nóg
    Wady:
    • okropny zapach
    • brak działania obiecywanego przez producenta
    • daje uczucie lepkiej, brudnej skóry
  • 2 stycznia 2020 o 16:32
    Paskudztwo
    Ok, co to w ogóle jest i z czym to zjeść? Chyba pierwszy raz tak trudno jest mi napisać recenzje jakiekolwiek produktu. Kupiłam go jeszcze w wersji demo. Wcześniej kupiłam maskę całonocną z grzybami z Avonu, była świetna, więc liczyłam na kontynuację tej dobrej passy. Coś poszło mocno nie tak.... Słoiczek fajny, cena katalogowa dosyć przystępna. Tyle byłoby plusów tej historii. Już po nałożeniu jest niesympatycznie. Od razu zaczyna piec. Po jakimś czasie to uczucie ustępuje. Idzie się z tym położyć do łóżka. Ciekawe jest to, że po obudzeniu się, skóra nadal lepi się, jakbym dopiero co nałożyła ten specyfik. Przy nakładaniu pojawia się jeszcze jeden problem- kapsułki. Ok, kazali to rozmasować i miały się same z siebie rozpuścić. Brzmi fajnie? Tylko brzmi. Nijak nie rozpuszczają się. Następnego dnia kapsułki kulają się po całej twarzy. Absolutna pomyłka. Maska w moim przypadku wpływa na trądzik- dosłownie wyciąga wszystko, co najgorsze, wybitnie zapycha. Po jednym zastosowaniu obudziłam się z porządnymi wykwitami, więc jak łatwo się domyślić, tylko raz miałam to dzieło na twarzy. Przy okazji wywołał uczulenie :) W życiu nie widziałam bardziej bezsensownego, szkodliwego produktu. Nie lubię wyrzucać kosmetyków, ale ten nadaje się tylko do kosza i tam też wyląduje. Na jakiś czas zrazi mnie to do maseczek z Avonu.
    Zalety:
    • Opakowanie?
    Wady:
    • Kapsułki, które się nie rozpuszczają.
    • Zawyżona cena regularna.
    • Brak jakichkolwiek działań pielęgnujących, nic absolutnie.
    • Podrażnia.
    • Zostawia na skórę kleisty film.
    • Wywołuje uczulenie.
    • Obrzydliwy wysyp trądziku.
  • 29 listopada 2019 o 19:56
    Avon, żelowa maska z mikrokapsułki na noc
    Mój Hit W pierwszej chwili produkt zostawia nieprzyjemny efekt kleistej maski ale szybko się wchłania pozostawiając skórę gładką, napiętą i przyjemnie odżywiona. Zdecydowanie polecam