Kremy na dzień

Caudalie Resveratrol-Lift, Creme Cachemire Redensifiante [Firming Cashmere Cream] Krem kaszmirowy liftingujący

Jolazie
    6 lipca 2024 o 17:36
    Kaszmirowy krem na dzien
    Bardzo delikatna formuła, lekka , fajnie się rozprowadza i jest idealna po makijaż. Po nałożeniu skóra jest miękka i kaszmirowa w dotyku, nie zostawia powłoki
    Zalety:
    • Konsystencja i delikatny zapach
    Wady:
    • N
  • 5 lipca 2023 o 19:17
    świeżo ścięta trawa
    Caudalie jest raczej znana jako bardzo dobra marka pielęgnacyjna, ostatnio wzięło mnie na intensywne testowanie tych kosmetyków i jestem raczej zadowolona. Razem w komplecie z tym kremem kupiłam jeszcze serum z tej samej linii i przyznaję, że tworzą bardzo zgrany duet. Oczywistą wadą będzie tutaj dość wysoka cena, ale moim zdaniem warto zapłacić za niego każdą złotówkę lub czekać na częste promocje w perfumeriach Douglas. -zapach świeżo ściętej trawy, zdecydowanie mocno roślinny -ładne, i w dodatku różowe opakowanie -lekka formuła -szybko się wchłania -bardzo dobre nawilżenie -nie zapycha -wydajny -moja skóra po używaniu tego kosmetyku po prostu wygląda bardzo dobrze!
    Iurba
    29 maja 2023 o 14:21
    polecam
    stosuję już trzecie opakowanie tego kremu i jestem z niego bardzo zadowolona! Konsystencja, zapach i uczucie komfortu skóry jest niewiarygodne. Do tego poczucie wygładzenia jest nagrodą za systematyczność :-)
  • 1 maja 2023 o 13:16
    Doba baza pod makijaż.
    O marce Caudalie słyszałam już dawno, aczkolwiek dopiero w tym roku zdecydowałam się na przetestowanie kilku kosmetyków z jej asortymentu i póki co ze wszystkich jestem w mniejszym lub większym stopniu zadowolona. Recenzowany krem dedykowany na dzień kupiłam w raz z mazidłem na noc z tej samej kaszmirowej serii co by się uzupełniały. Małe, zgrabne, szklane opakowanie kryje w sobie przyjemnie, delikatnie pachnący krem o lekkiej konsystencji. Ta szybko wchłania się w skórę dobrze ją nawilżając. Moja mieszana, skłonna do przesuszeń cera czuje się ukojona gdy mazidło na niej ląduję :) Skóra po jego nałożeniu jest wypielęgnowana po prostu. Dobrze nawilżona, odżywiona oraz gładka. Jako takiego efektu liftingu, o którym głosi jego Producent póki co nie odnotowałam na swojej twarzy, aczkolwiek też nie liczyłam na taki efekt. Skóra jest po prostu gładsza po jego aplikacji i lekko ujędrniona przy regularnym stosowaniu. Produkt jest bardzo dobrą bazą pod makijaż. Kosmetyki kolorowe długo się na nim utrzymują, a ten nie roluje się pod podkładem oraz pudrem. Nie zapycha, nie uczula ani nie podrażnia mojej cery. Szkoda tylko,że jako mazidło dzienne nie posiada żadnej ochrony SPF, przez co w okresie letnim raczej nie będę po niego sięgać. Generalnie zatem jest to dobry, nawilżający specyfik, bez większych fajerwerków jednak i trochę drogi jak na to co ma do zaoferowania. Bywało ,że kremy za kilkanaście złotych sprawowały się lepiej na mojej twarzy. Niemniej jestem zadowolona z zakupu. Miło mi się użytkowało to francuskie mazidło.
    Zalety:
    • Szklany, zgrabny słoiczek.
    • Przyjemny, delikatny aromat.
    • Lekka, szybko wchłaniająca się konsystencja.
    • Właściwości nawilżające skórę.
    • Dobra baza pod makijaż.
    Wady:
    • Brak ochrony SPF.
    • Brak właściwosci liftingujących, o których mówi Producent.
    • Cena.
  • 1 kwietnia 2023 o 21:23
    Super treściwy krem na noc
    W ostatnim czasie bardzo się polubiłam z tą marką. Mam cerę mieszana ze skłonnością do lekkich wysypów oraz z lekkimi zmarszczkami. Krem kupiłam w promocyjnej cenie 130 zł w pakiecie z kremem do rak. Jestem mile zaskoczona jak świetnie nawilża i wygładza, dodatkowym plusem jest to jak pięknie pachnie i rano skóra jest w super formie. Pod krem nakładam serum z innej serii również od Caudalie (vinopure) Dla mnie to jest must have !
    • Świetnie nawilża
    • Współgra z serum z innej serii tej samej marki
    Wady:
    • Cena regularna