Maseczki w płachcie

Bodyland.pl
Soraya Zestaw 3 maseczek kombucha 3x8ml
Soraya Kombucha

• 4 stycznia 2025 o 12:01
    Dwie są fajne, jedna kitowa
    Zestaw zawiera 3 maseczki: łagodzącą, rozświetlającą oraz nawilżającą. Dwie z nich można śmiało polecić, szczególnie nawilżającą. Jest świetna jako krem na noc. Od razu po nałożeniu skóra wygląda lepiej, jest nawilżona, ale nie tłusta. Maska jest na bazie masła shea, zawiera mnóstwo fajnych składników, między innymi ferment z herbaty. Widocznie koi i odżywia skórę. Nie wymaga zmywania. Chętnie kupiłabym ją w większej pojemności. Rozświetlająca maska to tak naprawdę peeling drobnoziarnisty. Zawiera małe drobinki oraz substancje nawilżające. Maskę rozsmarowuje się na twarzy co działa jak lekki peeling i zostawia na 15 minut. Nie zastyga na skorupę (lekko przystyga). Lekko chłodzi, co zaliczam na plus. Po zmyciu twarz nie jest podrażniona. Jest miękka, leciutko nawilżona. Ostatnia maska łagodząca, jest żelowa. W moim odczuciu nic nie robi niestety. Zawiera betainę, alantoinę, ferment z herbaty i żenszeń, ale jakoś kojenia nie zauważyłam. A wręcz lekkie pieczenie. Nie przepadam też za żelowymi konsystencjami. Podsumowując - moim hitem jest maseczka nawilżająca. Peeling również jest przydatny, od czasu do czasu lubię użyć drobnoziarnistego peelingu i taka mała saszetka w zupełności wystarczy na kilka użyć. Natomiast maseczka kojąca rozczarowuje. Sumarycznie daję 4.
  • 11 lipca 2024 o 14:06
    Świetne działanie dla zdrowia skóry
    Używa od:próbka
    Kupiłam te maseczki w jednej z lubianych przeze mnie drogerii internetowych w paczce z kosmetykami w promocyjnych cenach i było ich aż trzy sztuki a więc odpowiednio dużo aby dodać rzetelną recenzję na ich temat.Maseczki mają w swoim składzie wiele cennych składników ale głównie zawierają kombuche czyli sfermentowany ekstrakt herbaciany który korzystnie wpływa na kondycję i witalność skóry twarzy ale też rzeńszeń który ma działanie regenerujące i odbudowujące barierę ochronną naszej skóry.Po użyciu zauważyłam wyraźne rezultaty w nawilżeniu i detoksykacji mojej skóry,cera jest bardziej promienna i odżywiona oraz delikatna w dotyku ,zapach maseczki jest przyjemnie kwiatowy a jedna saszetka wystarcza w moim przypadku na aż dwie aplikacje bo jest bardzo wydajna i szybko się wchłania bez potrzeby zmywania pozostałości produktu.Jestem zadowolona i polecam wypróbować.
    Zalety:
    • Dobry skład i korzystna cena za zestaw trzech maseczek,delikatny zapach i poprawa jakości skóry twarzy
    Wady:
    • Nie wymienię bo jestem zadowolona z rezultatów
  • 16 sierpnia 2023 o 12:15
    Tylko nawilżająca jest godna polecenia
    MASECZKA KOJĄCA Jej konsystencja jest żelowa, raczej gęstsza, nie przelewa się przez palce, taka bardziej zawiesina. Ma fajny bladoróżowy kolor i delikatny połysk. Zapach delikatnie kwiatowy. Ja używałam jej na podrażnioną przez słońce skórę. Aplikując czułam przez chwilkę bardzo nieprzyjemne pieczenie, potem delikatnie ustawało jednak nie do końca. Aby wmasować resztki maseczki, które się zebrały znowu czułam to pieczenie. Co więcej maseczka zastyga na twarzy zachowując się jak inne żelowe maseczki czyli lekko ściąga skórę przez co wmasowanie resztek jest dość ciężkie bo trzemy skórę, maseczka się roluje. Po zastygnięciu trochę się lepi, pozostając na ubraniach czy włosach. Maseczka wystarczyła mi na ok 2-3 razy. Ja używałam jej na noc zamiast serum. Po zmyciu skóra na szczęście nie jest zaczerwieniona, jednak dalej czuć to pieczenie. O efekcie kojącym nie mogę się wypowiedzieć, bo nie ma go wcale także tej maseczki nie mogę polecić. MASECZKA ROZŚWIETLAJĄCĄ Ma kremową konsystencję z drobnymi drobinkami. Jest takiego pomarańczowego, łososiowego koloru. Podczas aplikacji niestety piecze. Producent zaleca aby wykonać delikatny masaż w celu złuszczenia naskórka i tak też zrobiłam. Na szczęście nie doszło do żadnego podrażnienia. Po zmyciu skóra faktycznie jest gładsza, suche skórki znikają, nawet delikatnie oczyszczone są pory. Jednoczenie wyrównuje koloryt, mimo, że podczas aplikacji występuje zaczerwienienie skóry. Raczej nie zauważyłam rozświetlenia skóry. Jest to myślę dość mocno złuszczająca maseczka, nie dość że kwasowa to dodatkowo posiada drobinki. Trzeba z nią naprawdę bardzo uważać. Ze względu na to pieczenie i zaczerwienienie, które pojawiają się po nałożeniu raczej do niej nie wrócę. MASECZKA NAWILŻAJĄCA Maseczka o kremowej konsystencji. Ma delikatnie kremowy kolor. Podczas aplikacji na skórę odczuwalne jest takie delikatne mrowienie, chłodzenie ale nie jest w żaden sposób agresywna dla cery. Nie spowodowała podrażnienia ani zaczerwienienia. Co więcej efekt ten minął w momencie gdy się wchłonęła. Producent rekomenduje aby resztki wmasować w skórę lub zebrać wacikiem. U mnie praktycznie wszystko się wchłonęło więc resztki wmasowałam. Pozostawia taką tłustą warstwę na skórze jak masełko, ale nie przeszkadza mi to, ponieważ zastosowałam ją na noc. Myślę, że z całej trójki ta działa najlepiej. Rano skóra jest wyraźnie nawilżona, pory wygładzone, zaczerwienienia zmniejszone. Wystarcza na ok. 2-3 użycia, w zależności kto ile lubi nakładać. Gdybym mogła kupić je pojedynczo to chyba zdecydowałabym się tylko na tą nawilżającą.
  • 26 grudnia 2022 o 17:59
    Przyjemny zestaw
    Mimo że preferuję bardziej maseczki w słoiczkach lub tubkach, to od czasu do czasu sięgam też po te w mniejszych saszetkach. Zestaw z serii Soraya Kombucha zawiera w sobie 3 maseczki o w miarę podobnym działaniu, składzie i zapachu. Najbardziej spodobała mi się wersja nawilżająca, która wchłania się w skórę, odżywiając i odświeżając skórę. Dodatkowo ma przyjemną, kremową konsystencję. Fajnie sprawdzała się też jako domknięcie serum. Potem sięgnęłam po wersję rozświetlającą, która zawiera w sobie delikatne drobinki, przez co działa trochę jak peeling. Skóra po zastosowaniu na pewno była wygładzona, przyjemna w dotyku, a pory zwężone. Jako ostatnia do testów wleciała wersja kojąca. Ta maseczka ma zupełnie inną formułę, bo jest żelowa. Maseczka zostawia lepką warstwę, bardzo słabo się wchłania i w moim przypadku wcale nie dawała uczucia ukojenia. Myślę, że lepiej sprawdziłaby się latem, ze względu na chłodzące działanie. Ogólnie zestaw bardzo fajny i idealny dla każdej maseczkomaniaczki. ZALETY Nawilżają Wygładzają Odświeżają Składy Dobrze się wchłaniają, oprócz kojącej Zapach WADY Słabe działanie maseczki kojącej
    SandriQ
    14 października 2022 o 18:40
    Przyjemne trio
    Kolejna odsłona serii Kombucha od Soraya. Jest to zestaw trzech maseczek do twarzy:nawilżająca,rozświetlająca,kojąca z przeznaczeniem dla każdego typu cery. Ponad 90% składników pochodzenia naturalnego w tym ekstrakt z kombuchy i żen -szenia.Formuła wegańska. Set kupujemy staranie zapakowany w kartonowym opakowaniu.Wszystko mamy na nim opisane,nawet dodatkowe informacje dotyczące ekologicznego podejścia marki. Sam kartonik bardzo ładnie się prezentuje- kolorowa szata graficzna z rysunkami. MASECZKA NAWILŻAJĄCA Saszetka jest plastikowa z wyraźnie zaznaczonym miejscem do otwarcia. Szata graficzna podobna do tej z pudełka. W tym przypadku mamy 97% składników pochodzenia naturalnego w tym kombucha, żeń-szeń booster kwasu hialuronowego i naturalna betaina. Maseczka ma jasny kolor,jej konsystencja jest gęsta i miękka,ale nie ciężka. Dzięki temu łatwo ją rozmarować i nie spływa z twarzy. Zapach wyraźny ,niemęczący,owocowo-kwiatowy.Chyba cała seria pachnie podobnie. Producent zaleca ,aby nałożyć ją na 15 min.na twarz,a pozostałość zmyć lub usunąć wacikiem. Lubię tego typu produkty ,gdy nie trzeba ich zmywać.Moja cera łaknie nawilżenia. Mam cerę suchą,wrażliwą i maska w zadowalający sposób odżywiła skórę,zniwelowała suche skórki z którymi często muszę się mierzyć.Szybko się wchłonęła ,pozostawiając gładki naskórek. Nie zauważyłam żadnego podrażnienia czy pogorszenia cery. Saszetka 8 ml wystarczyła mi na 2 użycia. MASECZKA ROZŚWIETLAJĄCA Opakowanie maseczki jest plastikowe z wyraźnie zaznaczonym miejscem do otwarcia. Szata graficzna podobna do tej z pudełka. 97% składników pochodzenia naturalnego w tym kombucha, żeń-szeń,kwasy AHA,łupinki orzecha. Produkt ma lekko pomarańczowy odcień, konsystencję mniej treściwszą od poprzedniej maseczki,ale zwartą. Pełna jest drobinek,wyraźnie wyczuwalnych w dotyku.Bez problemu się nakłada i nie spływa z buzi. Zapach jest identyczny jak u poprzedniczki. Producent zaleca ,aby nałożyć ją i wykonać delikatny masaż ,a po 10-15 min. spłukać. Myślę,że maskę można potraktować jako peeling drobnoziarnisty i użyć jej przed nałożeniem kremu czy serum. Dobrze peelinguje i wygładza skórę,ale nie zauważyłam rozświetlenia. Saszetka 8 ml wystarczyła mi na 2 użycia. Nie pogorszyła cery. MASECZKA KOJĄCA Opakowanie i aromat takie samo jak u poprzednich masek. Tutaj skład naturalny w aż 98% w tym kombucha,żeń-szeń,alantoina,naturalna betaina. Specyfik ma transparentny,lekko różowy odcień i żelową formułę.Bez trudu się nakłada. Producent zaleca nałożenie na 15 min.po tym czasie wmasować pozostałość lub usunąć wacikiem. Maska błyskawicznie się wchłonęła. Nawilżyła i ukoiła moją skórę. Saszetka 8 ml wystarczyła mi na 2 użycia. Nie spowodowała niechcianych niespodzianek na buzi. Zestaw masek uważam za świetny zakup.
    Zalety:
    • Bardzo dobre maseczki
    Wady:

Zobacz także inne Maseczki w płachcie