Kremy uniwersalne

notino.pl

Maquina
    8 kwietnia 2025 o 8:35
    Tego szukałam
    Od dłuższego czasu nie mogłam znaleźć odpowiedniego kremu do mojej cery. Łatwo ją zapchać, ale trudno dostatecznie nawilżyć. W dodatku często mam uczulenie, a w niektórych miejscach egzemę. Ten krem okazał się super pod makijaż, ładnie nawilża. Gdy nie nakładam makijażu, muszę nałożyć dwie warstwy tego kremu, ale mu to wybaczam ;) Cera jest po nim ukojona, nawilżona, ale nie tłusta. Do tego krem pięknie pachnie. Odkąd go używam, moja twarz jest w lepszym stanie. Lubię testować nowości, ale wiem już, że to będzie mój pewniak!
    JoJell
    12 marca 2025 o 21:59
    Nic nadzwyczajnego
    Muszę przyznać, że ogółem bardzo lubię kosmetyki Bielendy ze względu na atrakcyjne ceny, ładne zapachy i zwykle całkiem przyzwoite działanie. Niestety powyższy produkt tylko utwierdza mnie w fakcie, że moja skóra najwidoczniej jest zbyt wymagająca dla nawilżających kremów tej marki. Zacznę od pozytywów: - ciekawa formuła białego kremu z kolorowymi kuleczkami, które podczas nakładania kremu wchłaniają się. - krem szybko się wchłania (co moim zdaniem jest też minusem, ale o tym zaraz). - skóra się po nim nie świeci - bardzo przyjemny zapach (no ja akurat jestem amatorką perfumowanych kremów i zwykle takie wybieram. Jak zapach jest zbyt męczący, to dla mnie nie nadaje się do użytku. Tu tego nie ma, woń jest świeża i lekka). - praktyczny, szklany pojemniczek, jak zresztą zwykle ma to miejsce w przypadków kremów tej firmy - atrakcyjna cena. Na promocji można dorwać go nawet za 13 zł Minusy: - krem daje chwilowe nawilżenie. Parę sekund po tym, jak nałożę pierwszą warstwę muszę zaraz nakładać drugą i powolnym ruchami wklepywać i wmasowywać kosmetyk, by w końcu poczuć domniemany efekt głębokiego nawilżenia. Szału i tak nie ma. Jak nie przeprowadzę procesu dwustopniowego nakładania, to moja skóra zaraz robi się napięta i niekiedy piecze. - w moim przypadku mało wydajny, bo (patrz punkt wyżej). - wszelkie bajki i obietnice producenta na temat wzmacniania odporności, regeneracji skóry i działania anti-agingowego można sobie wsadzić między książki. Jeśli krem nie potrafi poradzić sobie z podstawowym nawilżeniem suchej skóry osoby lat 32 (w przypadku innych kremów tej marki już kilka lat wcześniej miałam te same przemyślenia), to co najwyżej nadaje się dla nastolatek i to też bez problematycznej skóry. Z wiekiem stałam się posiadaczką łatwo przesuszającej się skóry i po kontakcie z wodą muszę w krótkim czasie nakładać konkretnie nawilżający krem. Naprawdę w przedziale 20-40 zł nie raz udawało mi się zaopatrzeć w przyzwoity krem (niekoniecznie apteczny), który robił robotę. Kolejny "nawilżający" krem Bielendy i kolejne rozczarowanie. Swoją drogą tak szczerze, to nie kupiłabym go bez promocji. Zgubiła mnie ciekawość, a może bardziej lenistwo i zamiast zamówić przez internet jeden ze swoich sprawdzonych kremów (mój ówczesny był na wyczerpaniu), to sięgnęłam po ten skuszona dobrymi opiniami. Jak widać nie wszystko złoto, co się świeci.
  • 11 marca 2025 o 12:02
    Dobre nawilżenie
    Stosuje ten krem 3 miesiące (dostałam go w zestawie z serum ) jest to moje pierwsze opakowanie więc śmiało mogę stwierdzić że jest bardzo wydajny ponieważ niewielka ilość wystarczy na pokrycie całej twarzy. Produkt jest umieszczony w wygodnym opakowaniu , zapach jest przyjemny ,kolorowe drobinki umieszczone w kremie łatwo się rozpuszczają i są niewidoczne.Stosuje go codziennie rano ,cera jest dobrze nawilżona (mam mieszaną z tendencja do zapychania ) więc dla osób z suchą cerą może nie był tak efektywny , nie zapycha , dobrze sprawdza się pod makijaż i pod Spf
    Zalety:
    • Konsystencja
  • 8 marca 2025 o 10:36
    Lekki, niewyczuwalny na skórze
    Prawie kończę słoiczek przy regularnym stosowaniu przez miesiąc i mogę się wypowiedzieć na temat tego kremu. Bardzo pięknie się prezentuje przez te kolorowe kuleczki i to mnie skusiło do jego zakupu. Nie czuć ich na skórze podczas aplikacji i szybko znikają. Krem jest wręcz idealny pod makijaż. Nigdy mi się nie zdarzyło, żeby podkład się zważył. Krem całkowicie wchłania się w skórę, nie pozostawiając żadnej warstwy. Dla suchej skóry może to nie być zbyt wystarczające nawilżenie, zwłaszcza w okresie zimowym. Krem nosi miano ultranawilżającego, ale ja się z tym nie zgodzę. Mam wrażenie, że moja skóra nie jest elastyczna, nie mam uczucia ściągnięcia skóry, ale mam wrażenie, że ten krem jest zbyt lekki. Zapach kremu też jak dla mnie jest zbyt intensywny, ale tylko wyczuwalny podczas aplikacji. Podsumowując ten krem ma lekką konsystencję, super sprawdzi się pod makijaż i w upalne dni. Nie czuć go na twarzy. Posiadaczkom suchej cery, może nie do końca odpowiadać.
  • 13 lutego 2025 o 22:15
    Lekki krem z kuleczkami
    Walory estetyczne jednak najwyraźniej mają dla mnie znaczenie, bo cała ta seria ujęła mnie zawartością kolorowych kulek. W przypadku żelu do mycia twarzy okazały się kapsułkami z witaminą E, nie dociekałam, ale zakładam, że w przypadku kremu jest podobnie. Jest on błyszczący biały, delikatny, bardzo szybko się wchłania. Kulki pękają przy najmniejszym dotyku, nie zostawiają koloru, ani smug. Mamy za to wygładzenie i nawilżenie. Nie jest to jednak produkt dla cery wymagającej. Używam naprzemiennie z innymi kremami, czasami na dzień, częściej na noc, z chwilowego braku innych opcji. Uważam go za ideał pod makijaż, bo niemal nie czuć go na skórze. Cera jest wygładzona i pięknie pachnie, nie lepi się, nie błyszczy jak wysmarowana. Czy jest ultranawilżający, hm, dla mnie na zimę przeciętny, ale nawadnia i dodaje skórze trochę napełnienia. Lubię skórę po nim, w dotyku jest miękka i niby niczym nie pokryta, a jednak czegoś jej dodaje. Fajny podstawowy krem dla każdego.
    Zalety:
    • Wchłania się
    • Dodatkowy gadżet w postaci kulek
    • Długo utrzymujący się zapach
    • Wygładza
    • Twarz przyjemna w dotyku
    • Miękka skóra
    Wady:
    • Wydaje się być dosyć podstawowy