Kremy BB, CC i DD

Mizon Water Volume, Moisture BB Cream Krem BB głęboko nawilżający

• 2 lutego 2020 o 1:21
    Mieszane uczucia
    Mam problem z tym kremem bb. Kupiłam go ponieważ w momencie zakupów prawie wszędzie mój ukochany Snail BB Cream był wyprzedany. Mam SSS - Super Sensitive Skin Syndrome - i tutaj duży plus, nie podrażnił mojej skóry. Skóra po nim wygląda... Naprawdę ładnie, jednak bardzo niekomfortowo się go nosi. W konsystencji przypomina bardziej podkład niż bb, do tego ma nieprzyjemny, chemiczny zapach. Utrzymuje się na skórze od 4 do 7-8 godzin (przy użyciu bazy pod makijaż). Jeśli chodzi o odcień, nie stapia się z naturalnym kolorem skóry tak jak robi to wspomniany przeze mnie wcześniej bb w wersji ślimaczkowej. Zużyje go do końca, jednak na pewno do niego nie wrócę. Mając do wyboru ten, a klasyczny, nie ma się nawet co zastanawiać.
    • Rozświetlenie
    • Nie podrażnia nawet bardzo wrażliwej skóry
    • Nie zapycha aż tak dramatycznie
    Wady:
    • Odcień
    • Ciężka formuła jak na krem bb
    Lycosa
    3 lipca 2019 o 21:38
    Drugie opakowanie
    Zaczynam drugie opakowanie tego podkładu. Mam cerę mieszaną, raz tłustą, raz suchą i ciągle wyprowadzam ją na "normalną". Bywa, ze się mocniej przetłuszcza w strefie T, bywa, ze pojawia się jakaś niespodzianka. Dosyć często zapychają mnie kremy. Jest to drugi rodzaj koreańskiej marki kremu BB, którego używałam. Jeśli chodzi o kremy BB azjatyckie- Mizon jest wg mnie najlepszy. Testowałam It's Skin, Missha. Mizon ma doskonałą konsystencję pięknie i natychmiastowo stapiającą się ze skórą i jest w stanie ukryć w sposób trwały i naturalny nawet lekkie sińce pod oczami. Nie podrażnia spojówek. Trzyma się i na mrozie, i w upale. Nie warzy się i nie spływa. Nie zatyka porów. Ta wersja kremu BB jest ciemniejsza, nieco bardziej żółta. I dlatego lepiej się stapia z moim kolorem cery. Gdyby był jeszcze nieco ciemniejszy odcień w tonacji żółtawej- byłabym wniebowzięta. Teraz go lekko przyciemniam, ale i tak wygląda wspaniale. Konsystencję ma taką żelową, nierówną- i to normalne. Trzeba go najpierw rozsmarować, potem wklepać. Wygląda naturalnie, kryje rozszerzone pory. Trzyma się cały dzień. Dobrze wygląda z każdym pudrem. Jest niezawodny, nie wysusza, ale też nie widzę specjalnego nawilżenia jeśli mam być szczera. Filtr działa. Jest wydajny i na długo wystarcza. Ładnie pachnie. Dokupiłam drugi, bo wpadłam w panikę co zrobię jeśli go zabraknie, a w sklepie nie będzie. Jednym zdaniem- świetny kosmetyk. Ratuje nawet gorszy dzień.
    Zalety:
    • długotrwały
    • dobry, żółtawy kolor
    • nie zatyka porów
    • kryje sińce pod oczami i nie drażni spojówek
    • wydajny
    Wady:
    • mały wybór kolorów
    agh_sko
    25 lutego 2019 o 23:29
    Zdecydowanie NIE
    Po tylu pozytywnych recenzjach jestem naprawdę rozczarowana :( Mam mieszaną cerę ale jeszcze żaden bb krem nie ważył mi się tak szybko i nie ścierał jak ten tutaj.
    Zalety:
    • Ma ładny beżowy kolor
    • Dobry filtr
    • Dobre średnie krycie
    • Nie uczula
    • Delikatnie nawilża
    Wady:
    • cena vs jakość
    • ściera się już po godzinie
    • waży się ( mam tłusta strefę T)
    • nie trzyma się na nosie
    • ciężko wygląda na skórze
    Mag1993
    3 listopada 2017 o 21:11
    za różowy kolor
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Niestety, ten krem bb miał zbyt różowy kolor, odcinał się na mojej dość ciemnej i żółtej skórze. Bardzo dobrze nawilżał, ale strasznie się po nim świeciłam no i niestety mnie zapychał. Nie polecam go dziewczynom z tłustą skórą - zawiedziecie się. Ja swój oddałam koleżance, która ma bardzo suchą skórę i u niej bardzo dobrze się sprawdził.
    Zalety:
    • spf
    • bardzo dobre nawilżenie
    Wady:
    • beżowo-różowy odcień
    • zapycha
    • skóra szybko się po nim świeci
  • 5 września 2017 o 15:17
    Dobry krem BB
    Zdecydowanie najlepszy krem z 4 które testowałam (it's skin prestige i babyface, missh m perfect cover) Rzeczywiście ma rozwarstwiającą się konsystencję, polecam go nakładać pędzlem, a nie beauty blenderem. Wtedy lepiej i równomierniej się rozprowadza, oraz ładnie schodzi z twarzy :)
    Zalety:
    • nawilża
    • dobrze stapia się ze skórą, nie czuc go na twarzy
    • dobry skład
    • dostępna duża (50ml) pojemność
    • SPF
    • zapewnia średni krycie
    Wady:
    • schodzi po 3/4 godzinach (no ale wiadomo, to krem BB)