Kremy BB, CC i DD

Missha M Signature, Real Complete BB Cream Krem BB z lipidami

MISSHA M Signature Real Complete BB Cream SPF25 PA 21 Light Pink Beige 2ml
MISSHA M Signature Real Complete BB Krem 23 45g

Nasi użytkownicy zostawili 42 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 3 kwietnia 2023 o 21:28
    Mój krem BB nr 1
    Widziałam już go bardzo dawno temu, ale dopiero niedawno mogłam w końcu go zakupić. Oczywiście moją uwagę przyciągnęło jego opakowanie. Mi się bardzo podoba, ale nie spodziewałam się takiego twardego, gładkiego plastiku. Dla mnie to opakowanie jest wygodne, nie przeszkadza mi. Mam cerę mieszaną, więc większość kremów BB nie dawała sobie rady na mojej strefie T. Ten daje radę, jego wykończenie u mnie jest satynowe, a twarz jest subtelnie rozświetlona oraz wygładzona. Wcześniej u mnie zastygał, ale teraz tego nie robi (nie wiem dlaczego, zmieniłam ostatnio krem, więc może to jest powód). Dobrze dogaduje się z moim pudrem Holika Holika Puri Pore No Sebum. Bez pudrowania jak i z krem BB trzyma się bardzo dobrze, czasami lekko ścierał się nos po 12h noszenia go. Mam kolor 13 Light Milky Beige, który miał być żółty, ale według mnie jego podtony są bardziej różowe. Na samym początku nałożyłam go na dłoń i przestraszyłam się kolory, był ziemisty, ciemny. Było mi przykro jednak na twarzy wygląda zupełnie inaczej, znika ta jego ziemistość. Dwie pompki dają mi średni poziom krycia. Nakładałam go gąbeczką, palcami i specjalnymi aplikatorem od Missha, za każdym razem nie było żadnego problemu z aplikacją. Użyłam też z nim bazy Missha BB Boomer, nie było żadnych problemów z aplikacją, ale też nie wiem czy baza przedłuży jego twałość, ponieważ i tak jest już bardzo dobrze. Podczas demakijażu czułam, że moja skóra jest gładsza. Nie zapchał mnie mimo, że stosowałam go prawie codziennie. Na razie uważam, że jest lepszy od Perfect Cover. Widziałam, że jest dostępna jego nowa wersja. Z wielką chęcią ją kupię jak tylko skończę to opakowanie.
    Zalety:
    • krycie
    • odcień
    • satynowe wykończenie
    • trwały
    Wady:
    • przestał zastygać
    dusky
    3 lutego 2023 o 21:07
    Ulubieniec od lat
    Zacznę od tego, że używam tego bb już 6 lat! I będę używać dalej, dlaczego? Myślę, że wiele firm mogłoby się uczyć od Misshy jak tworzyć odcienie dla bladziochów, nie jakieś wpadające w żółć, i faktycznie jasne. Pod względem koloru bije wiele bb i podkładów. Druga zaleta to niekomedogenna formuła, nie robi krzywdy mojej twarzy, co zdarzało się przy innych produktach, a w dodatku fajnie myślę nawilża, dba o skórę, jest przy tym lekki, nie czuć go na twarzy Zapach! Delikatny ale przyjemny. Ogólnie dobrze wyrównuje koloryt skóry, lekko rozświetla skórę w taki nienachalny sposób. Jest też bardzo wydajny Uważam jednak że ma wady - potrafi się ścierać po kilku godzinach, to prawda, nie jakoś mocno i przecież zawsze można reaplikować odrobinę, więc nie jest to nic takiego, używałam go nawet cały dzień w górach, ze słońcem, potem i naprawdę wyglądał całkiem dobrze! Właśnie to jest to, że inne bb są dla mnie albo za ciężkie i zapychają, albo odcień nie pasuje, albo skład taki sobie, a tu mamy bardzo dużo fajnych składników. Uważam, że jest to bardzo niedoceniany krem bb z Misshy, przez to też ciężko go dostać i jeśli już to w wysokiej cenie, ale tak jak wspomniałam jest mega wydajny, i ja tak bardzo go lubię, że używam tylko go :)
    Zalety:
    • Działanie
    • Skład
    • Odcienie
    • Spf
  • 2 stycznia 2023 o 23:44
    Rozczarowanie
    Krem BB poleciła mi koleżanka, która jest bardzo zadowolona. Natomiast mi nie przypadł do gustu. Już tłumaczę dlaczego: - kolor jest szary, ziemisty, jakby brudny (natural yellow beige), nie ma nic wspólnego z naturalnym żółtym beżem, - konsystencja jest bardzo tępa, trudna do rozsmarowania, - nie zauważyłam żadnego pozytywnego działania na cerę, skóra jest sucha, szara, - potrafi zapychać, na początku było w porządku, jednak po kilku dniach pojawiły się krostki. Z braku innych kosmetyków, można od czasu do czasu użyć ten produkt, ale nie zachwyca.
    Zalety:
    • ładny zapach,
    • fajne, ciekawe opakowanie.
    Wady:
    • brzydki kolor, skóra jest szara, matowa, niezdrowa,
    • potrafi zapychać,
    • mam wrażenie, że w składzie można zaleźć całą tablicę Mendelejewa,
    • ciężka, twarda konsystencja, trudna w użyciu.
  • 28 czerwca 2022 o 14:54
    Jest ok, ale brak efektu wow
    Kupiłam produkt z ciekawości. Jestem fanką innego kremu bb z tej firmy, ten kupiłam bo mój był niedostępny. Niestety nieco się rozczarowałam. Podkład jest ok, nie mam mu nic do zarzucenia, ale w tej cenie oczekiwałam produktu co najmniej tak dobrego, jak ten którego używam na co dzień. Jest wydajny, dobrze się nakłada, nie roluje. Można budować krycie i ładnie wygląda na twarzy. Nie zauważyłam efektów poprawy kondycji skóry. Gdyby był tańszy, oceniłabym wyżej.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Krycie
    • Wybór kolorów
  • 20 kwietnia 2022 o 19:26
    Dobry, ale to jego kryjący brat wciąż stoi u mnie na podium.
    Oj ,lubię kremy bb. Właściwie nawet bardziej niż podkłady, a w okresie wiosenno-letnim praktycznie tylko po nie właśnie sięgam. Moimi zdecydowanymi faworytami są te spod szyldu 'Misshy' ,a konkretniej 'perfect cover' oraz 'perfect cover' rx'. Recenzowane mazidło również przypadło mi, a właściwie mej twarzy do gustu, ale do wyżej wymienionych ulubieńców odrobinkę mu jednak brakuje, przynajmniej jeśli o moje upodobania chodzi. Posiadam odcień nr 13 o nazwie Light Milky Beige. Jest to ładny, bardzo jasny kolor, ale spośród tych trzech wymienionych kremów ( każdego z nich posiadam najjaśniejszy kolor) to wlasnie odcień recenzowanego posiada najwięcej różowych tonów. Na szczęście na twarzy nie są one tak bardzo widoczne ,a całość dość fajnie stapia się z kolorytem mojej cery. Na pewno recenzowana wersja nie posiada tak dobrego krycia jak Perfect cover, aczkolwiek dobrze wyrównuje koloryt skóry, ukrywając drobne jej niedoskonałości. Jakichś większych nieprzyjaciół cery natomiast, traktuję korektorem po prostu. Krem pozostawia na twarzy matowo-satynowe wykończenie i na prawdę korzystnie się na niej prezentuje. Cera jest ujednolicona, jasna i wygląda zdrowo i naturalnie, a efekt ten długo się na niej utrzymuje. Produkt nie wchodzi w załamania, ani nie podkreśla suchych skórek, ale nałożony z umiarem. Zaaplikowany w większej ilości faktycznie potrafi się nieco ciastkować na mojej mieszanej cerze. Ogólnie jest to dobry krem bb, po który sięgam w momentach, gdy moja skóra nie potrzebuje full krycia, ale wystarczy jej zdrowy,naturalny efekt jaki gwarantuje jej recenzowany specyfik. Filtr przeciwsłoneczny natomiast jest kolejnym jego plusem, ale to znowu wersje perfect cover wygrywają jeśli o SPF chodzi... Jest jednak coś w czym to opisywane mazidło wiedzie prym, a jest nim zdecydowanie wizualna jego odsłona. Jeśli o opakowanie chodzi to właśnie Signature wygrywa ten pojedynek, gdyż to prezentuje się naprawdę elegancko ,a nawet glamour ;P