Kremy pod oczy

Filorga Time - Filler Eyes Kompleksowy krem liftingująco - wypełniający pod oczy i na powieki

Filorga Time Filler Eyes Kompleksowy krem liftingująco wypełniający pod oczy 15ml

• 31 stycznia 2021 o 17:49
    miał potencjał ale niestety mnie uczulił
    Time -filler kosztuje ponad 200 zł. Jak na krem pod oczy to moim zdaniem już całkiem konkretny zakup. W tamtym roku postanowiłam się jednak w niego zaopatrzyć (miał bardzo dobre recenzje) aby nawilżyć skórę pod oczami i zadziałać prewencyjnie w sytuacji pojawienia się pierwszych zmarszczek w tej okolicy twarzy. Nie mam opadających powiek ani głębokich kurzych łapek, dlatego nie oczekiwałam w tym zakresie spektakularnego efektu. Krem zamknięty jest w słoiczku, w minimalistycznej, wyglądającej na profesjonalną, szacie graficznej. Ma raczej gęstą konsystencję, nakładając go w większej ilości trzeba niestety poczekać, aż się wchłonie - dlatego stosowałam go tylko na noc. Stosowałam go raczej regularnie i po około miesiącu stosowania zauważyłam bardzo niepokojące objawy - moje oczy po nocy były spuchnięte i zaczerwienione, dodatkowo łzawiły a powieki swędziały! Myślałam, że to może atak alergii ale przezornie odstawiłam krem - i znalazłam winowajcę, po porzuceniu pielęgnacji tym kremem wszystko wróciło do normy. Bardzo żałuję, że sprawy tak się potoczyły, bo krem faktycznie dobrze nawilżał moją dość delikatną skórę pod oczami. Niestety nie mogłam go zużyć do końca - powędrował w zaprzyjaźnione ręce. Być może składniki aktywne kremu i ich stężenie podziałało na mnie uczulająco, dlatego też nie kupię go ponownie. Mam też odczucie, że efekt nawilżenia skóry nie był aż tak znaczący, jakbym oczekiwała po kremie z tej półki cenowej.
    Zalety:
    Wady:
    • krem wywołał u mnie silną reakcję alergiczną
    emma-e4
    7 października 2020 o 10:17
    dobry, ale czy aż tak?
    Krem miałam w próbce 4 ml, która wystarczyła na 2 miesiące używania na noc. Wydajność oceniam więc jako genialną. Krem jest gęsty, ale nie tłusty, wchłania się szybko i nie daje tłustego efektu, nadaje się więc i na dzień. Ja traktowałam go jako kurację na noc. Ładnie, kwiatowo pachnie, choć nie wiem czy w kremie pod oczy to plus. Efekt nawilżenia jest zauważalny, zasinień nie mam. Jednak zmniejszenia zmarszczek nie zauważyłam, wpływu na rzęsy też nie miał żadnego. Fakt, skóra jest napięta, w dobrym znaczeniu i taka jakby napompowana. To bardzo dobry i przyjemny krem pod oczy, a wydajność rekompensuje cenę.
  • 20 stycznia 2020 o 15:58
    Dla mnie bardzo dobry produkt !
    Kupiłam ten krem w lipcu poprzedniego roku. Zaczęłam go stosować od razu. Obecnie piszę recenzję po skończeniu pełnego opakowania - 6 miesięcy codziennego używania 2 razy dziennie
    Zalety:
    • Po pierwsze podoba mi się jego opakowanie - eleganckie, proste, łatwo wyjąć krem.
    • Po drugie działanie - dobrze nawilżał okolicę oka, zauważyłam delikatny lifting powiek - mam opadające :(
    • Po trzecie - bardzo dobrze sprawdzał się pod makijaż!
    • Po czwarte - efekt wzrostu i zagęszczenia rzęs jest świetny!
    • Konsystencja - lekka, przyjemna.
    • Zapach - delikatny, niedrażniący
    • Nie podrażniał moich oczu i nie powodował łzawienia.
    • A! Zrobiłam zdjęcie w lipcu i teraz. Widzę efekt wygładzenia kurzych łapek
    Wady:
    • Cena - jedyny mankament jakiego można się przyczepić, ale w sumie stosunek cena/jakość - jest dobry.
    • Więc nie traktuję tego jako wady, a jako informacje dla chętnych na zakup. Krem kosztuje około 200 zł w sephora.
    Ata77
    30 października 2019 o 19:06
    dobry, ale nie na tyle ile cena wskazuje
    Krem dostałam....w prezencie jakiś czas temu. Po pewnym czasie zobaczyłam...cenę. Zastanowiło mnie co może w sobie zawierać skoro tyle kosztuje. Jestem posiadaczką cery dojrzałej (40+), z delikatnymi zmarszczkami (brak zasinień). To co obserwuje od pewno czasu to znaczne wysuszenie i napięcie skóry wokół oka. Moje refleksje po miesiącu stosowania tego kremu:
    Zalety:
    • zdecydowanie dobrze nawilża (skóra wręcz go pije), po użyciu jest napięta, dobrze nawilżona
    • szybko się wchłania
    • pięknie pachnie
    • nie podrażnia
    • jest wydajny (dosłownie kropeczka na jedno oko)
    • solidne opakowanie
    Wady:
    • absolutnie nie niweluje żadnych zmarszczek
    • ponieważ nie mam (na szczęście) zasinień, nie potrafię stwierdzić czy je niweluje
  • 28 sierpnia 2019 o 18:09
    Szału nie ma
    Krem ma delikatną formułę. Zamknięty jest władnym plastikowym słoiczku. Niestety nie jestem zachwycona działanie kremu.stosowałam go przez trzy miesiące,Niestety nie rozjaśnił mi Sięńców ani też nie zniwelował delikatnych zmarszczek. Jedyne co się poprawiło po jego stosowaniu, to wygląd moich rzęs tak jak obiecuje producent. Rzęsy stały się dłuższe i ciemniejsze ,co do reszty niestety nie zauważyłam znacznej poprawy ,na pewno więcej nie kupię. Za tą cenę można O wiele bogatsze kremy.
    Zalety:
    • Opakowanie, konsystencja kremu,
    Wady:
    • Stosunek ceny do jakości.

Zobacz także inne Kremy pod oczy