Emulsje, esencje i boostery

Cliv Premium Revitalizing C I2PL Corrector Ampoule Ampułka do twarzy

• 17 sierpnia 2023 o 23:42
    Bez szału - patrząc ponowne na skłąd, ta ampułka ma niewiele witaminy C, nie zauważyłam rozjaśnienia, czy nawet ujędrnienia, które obiecje producent
    Bardzo lubię kosmetyki Cliv Premium, miałam okazję już wypróbować ich różne produkty (krem BB z SPF, maseczki w płachcie, krem do twarzy w czerwonym słoiczku) i naprawdę uważam, że mają świetne kosmetyki w swoim portfolio. Witamina C to obowiązkowy element mojej porannej pielęgnacji, więc uznałam, że dam szansę tej ampułce. Produkt kupiłam kilka miesięcy temu, na promocji za około 70 zł w Hebe. Trochę czekał w kolejce na wypróbowanie ale właśnie niedawno wykończyłam całe opakowanie. Serum/ampułka jest zamknięte w przepięknym szklanym pojemniczku z pipetą, bardzo charakterystycznym dla wszystkich serów z Cliv Premium. Ampułka ma konsystencję wodnisto-żelową i szybko się wchłania. Nie zostawia efektu ściągniętej twarzy, nie podrażnia oraz nie lepi się. Niestety uważam, że ten produkt jest bardzo przeciętny. Bardzo żałuję, że nie sprawdziłam składu przed zakupem. Fakt ma kilka ciekawych składników, m.in. arginina, glicerynę - ale witaminy C to w składzie nie ma wiele (jedynie palmitinian askorbylu i to dosyć daleko na liście, i to jeszcze jedna z moich najmniej ulubionych form wit. C). Uważam, że ten produkt nie jest wart swojej ceny głównie ze względu na brak jakichkolwiek efektów rozjaśniających (czy nawet ujędrniających, które obiecuje producent). Można znaleźć produkty o wiele lepszym składzie, z lepszymi formami wit. C i to wyższym stężeniu, które naprawdę działają. Ja stosując serum przez 3 miesiące nie zauważyłam żadnej różnicy, jedynie lekkie nawilżenie (taki efekt można śmiało uzyskać o wiele tańszymi produktami).
    Zalety:
    • estetyczne opakowanie z praktyczną pipetą
    Wady:
    • brak rozjaśnienia i ujędrnienia, które obiecuje producent
    • średni skład, ampułka zawiera głównie składniki nawilżające i tylko jedną formę wit. C (która jest dosyć daleko na liście składników)
    • wygórowana cena, jak na produkt tej jakości
  • 6 listopada 2022 o 13:43
    Wydawałoby się, że to luksusowy produkt k-beauty, jednak nie wyróżnia się szczególnie na tle znacznie tańszych kosmetyków. Mimo wszystko byłam bardzo zadowolona z efektów, jednak jest to zdecydowanie za drugi produkt.
    Nie wiem czy akurat ta wersja jest jeszcze gdzieś dostępna bo nie mogę jej znaleźć w sprzedaży w Internecie. Ja dorwałam to serum jako dodatek do gazety. Mega się cieszę, że udało mi się dorwać gazetę z takim dodatkiem, tym bardziej, że mega byłam ciekawa kosmetyków tej marki a testowałam do tej pory tylko maseczkę w płachcie. Buteleczka jest szklana z pipetą, całość wygląda bardzo interesująco i ekskluzywnie na półce. Buteleczka jest przeźroczysta, więc widać zużycie. Serum ma mleczu kolor i jest dość kremowe. Niestety oprócz ładnego wyglądu butelka z pipetą nie zdaje tu egzaminu... Bardzo ciężko zasysa produkt i nie byłam w stanie nabrać serum z dna butelki, więc trochę się zmarnowało... Myślę, że tysiąc razy lepiej sprawdzi się tutaj opakownie airless. Serum ma specyficzny zapach, nie jest on nachalny i intensywny ale wyczuwalny. Łatwo się je rozprowadza, szybko się wchłania, nie lepi się i nie pozostawia uczucia ściągnięcia na skórze. Efekt nawilżenia jest odczuwalny od razu. Z czasem stosowania skóra staje się bardziej promienna i wygląda znacznie zdrowiej. Jak to koreański produkt mamy w składzie mnóstwo różnych, ciekawych ekstraktów. Na pewno wypróbuję inne produkty marki Cliv bo mimo dość wysokiej ceny jestem mega zadowolona z efektów. Jeszcze gdyby butelka była bardziej dostosowana do produktu... Serum stosowałam codziennie rano, w ilości 1-2 nabrań pipetą - zależy ile akurat udało jej się wciągnąć. Produktu starczyło mi na 1,5 miesiąca stosowania.
    Zalety:
    • Produkt spełnił moje wymagania i byłam z niego zadowolona ale dlatego, że kosztował mnie jakieś 30zł a nie 130zł...
    • Jednak będę polować na promocję, żeby wypróbować coś jeszcze.
    Wady:
    • Pipeta nie jest dostosowana do konstytucji produktu.
    • Produkt jest znacznie za drugi jak na efekty. Takie sam efekt można osiągnąć znacznie tańszymi kosmetykami
  • 28 stycznia 2022 o 13:41
    Polecam
    Polecam Wszystkim, którzy borykają się z nierównym kolorytem i chcą poprawić strukturę skórę i dodać jej blasku! Super ujędrnia. Bardzo dobrze się wchłania i pozostawia idealne uczucie nawilżenia.
    Zalety:
    • szybki efekt zredukowania przebarwień
    • rozświetlona skóra
    • nawilżenie
  • 18 stycznia 2022 o 20:01
    Polecam
    Świetnie radzi sobie z rozjaśnieniem zmęczonej skóry. Na przebarwienia też będzie idealny. Ma delikatny i ładny zapach, konsystencja jest w punkt. Cena do przeżycia i to piękne opakowanie <3
  • 31 grudnia 2021 o 10:02
    Idealna na poszarzałą cerę
    Moja cera jest dojrzała i szukałam czegoś co poradzi sobie z pojawiającymi się przebarwieniami. Obecnie moja cera jest rozświetlona, nawilżona i ma zdrowy wygląd. Polecam!!
    • aplikator