Statystyki: + Dodaj produkt + Dodaj Look

Dicaprylyl Ether - właściwości i zastosowanie

Eter dwuoktylowy

Dioctyl Ether, Antar, Dicaprylic Ether,

Opis
Składnik syntetyczny. Olej estrowy, emolient suchy.
Działanie w kosmetykach

Działa nawilżająco, zmiękcza, wygładza skórę i włosy. Pozostawia na ich powierzchni film, czyli warstwę okluzyjną. W kosmetyku pełni funkcję rozpuszczalnika. Dobrze się rozprowadza, poprawia aplikację kosmetyku. Stosowany w "lekkich emulsjach" O/W i W/O.

Funkcja w kosmetyku

Emolient

Substancja kondycjonująca

Rozpuszczalnik

Komedogenny
5
słabsze działanie silne działanie
Bezpieczne dla kobiet w ciąży

Nie wiadomo

Tak

Nie

Ostrzeżenia

Może zapychać pory i tworzyć zaskórniki.

Produkty z tym składnikiem

Nie posiadamy podobnych produktów dla danej katergorii.