Statystyki: + Dodaj produkt + Dodaj Look
Składnik:

Serine

Seryna

DL-Serine, L-Serine, 3-Hydroxy Alanine

Organiczny związek chemiczny, endogenny aminokwas kodowany- biogenny, pozyskiwany z glicyny, wchodzi w skład białek, takich jak np. kazeina w mleku czy fibroina jedwabiu, także ludzkich. Znajduje się w nasionach lnu, orzechach, pestkach dyni i słonecznika, roślinach strączkowych, rybach, serach, sezamie, żelatynie (będącej jego najbogatszym źródłem). Jest obojętny elektrycznie.

Składnik zapobiega elektryzowaniu włosów, wypełnia uszkodzenia, kondycjonuje skórę i włosy. Wzmacnia naturalną barierę ochronną skóry, zmniejsza podatność na podrażnienia i uczulenia, wygładza, ujędrnia i poprawia nawilżenie. Ma także właściwości maskujące, niweluje niepożądane zapachy w kosmetyku.

Substancja pochodzenia zwierzęcego, Substancja roślinna, Substancja różnego pochodzenia

Substancja kondycjonująca

Solubilizator

Substancja antystatyczna

Substancja nawilżająca

Substancja ochronna

Substancja przeciwzmarszczkowa

Substancja wygładzająca

Substancja wypełniająca

Substancja maskująca

Brak ostrzeżeń

Produkty z tym składnikiem

Nie posiadamy podobnych produktów dla danej katergorii.