Statystyki: + Dodaj produkt + Dodaj Look
Składnik:

Cera Microcristallina

Krystaliczny wosk mineralny

Microcrystalline Wax, Wosk parafinowy, Paraffinwachse

Rafinowany wosk mineralny pozyskiwany z ropy naftowej. Biała lub bezbarwna, bezzapachowa substancja, nierozpuszczalna w wodzie.

Emolient tłusty tworzący na powierzchni skóry i włosów natłuszczającą, nabłyszczającą, wygładzającą, zmiękczającą i ochronną warstwę, która zatrzymuje i zapobiega odparowywaniu wody. Zapobiega również rozwarstwianiu faz emulsji, utrwala i zlepia konsystencję i zmniejsza przepuszczalność światła. Stosowana w produkcji emulsji, kremów, a także kosmetyków kolorowych, pudrów, cieni, róży, poprawia właściwości aplikacyjne.

Substancja półsyntetyczna

Emolient

Lepiszcze

Substancja konsystencjotwórcza

Stabilizator emulsji

Substancja filmotwórcza

Substancja natłuszczająca

Substancja ochronna

Substancja wygładzająca

Substancja zmętniająca

Substancja zmiękczająca

3
słabsze działanie silne działanie
2
słabsze działanie silne działanie

Składnik w dużych stężeniach może nasilać zmiany trądzikowe, zatykać pory, powodować wypryski, ale także podrażnienie i przesuszenie skóry.

Produkty z tym składnikiem

Nie posiadamy podobnych produktów dla danej katergorii.